Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπιλ Γκέιτς: Δεν θα υπάρχουν φτωχές χώρες έως το 2035

23 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Καταρρίπτει τους μύθους που αποτελούν εμπόδιο στην πρόοδο φτωχών χωρών

Μπιλ Γκέιτς: Δεν θα υπάρχουν φτωχές χώρες έως το 2035

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι δεν θα υπάρχουν «σχεδόν καθόλου φτωχές χώρες έως το 2035» και παράλληλα εκτιμά ότι τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας θα μπορούσαν ουσιαστικά να εξαλειφθούν στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έκανε αυτή την πρόβλεψη στην ετήσια επιστολή του για το 2014, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του φιλανθρωπικού οργανισμού Bill & Melinda Gates Foundation, στην οποία ο ίδιος και η σύζυγός του Μελίντα προσπαθούν να καταρρίψουν τους τρεις μύθους που κατά την γνώμη τους αποτελούν εμπόδιο στην πρόοδο των φτωχών χωρών.

Αναφερόμενος στον πρώτο μύθο που θέλει τις «φτωχές χώρες καταδικασμένες να μείνουν φτωχές», επισημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος και προβλέπει ότι μέχρι το 2035 δεν θα υπάρχει σχεδόν καμία χώρα φτωχή στον πλανήτη. «Σχεδόν όλες οι χώρες θα είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε χαμηλών-μεσαίων εισοδημάτων ή πιο πλούσιων».

Όσο για τον δεύτερο μύθο ότι «η ξένη βοήθεια στις φτωχές χώρες πηγαίνει εντελώς χαμένη», ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει ότι «είναι απλώς ένα άλλοθι για τους πολιτικούς ηγέτες για να κάνουν περικοπές σε αυτόν τον τομέα».

Αναφορικά με τον τρίτο μύθο ότι «σώζοντας τις ζωές των παιδιών οδηγούμαστε σε υπερπληθυσμό, η Μελίντα Γκέιτς γράφει ότι «αυτό το είδος σκέψης έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον πλανήτη».

Καταλήγοντας ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι και δηλώνουν ότι «ο κόσμος βρίσκεται στα καλύτερά του και σε 20 χρόνια από σήμερα θα είναι ακόμη καλύτερα, από κάθε άποψη».

το βήμα

This entry was posted on Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2014 at 21:36 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply