Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έφη Αποστολάκη: Έτοιμο το 2015 το γήπεδο της ΑΕΚ

Ιανουάριος 22nd, 2014 by Χρήστος Μίμης

Αισιόδοξη για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την ανέγερση του νέου γηπέδου, εμφανίστηκε η δήμαρχος της περιοχής, Εφη Αποστολάκη.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Με τις γεωτρήσεις που ξεκίνησαν σήμερα στο χώρο που θα γίνει το γήπεδο, ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα. Τα έργα ξεκινάνε με τους καλύτερους οιωνούς για ένα σπουδαίο έργο», είπε αρχικά η κα. Αποστολάκη σε δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και συνέχισε…

«Επί δέκα χρόνια η έλλειψη γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε νεκρώσει την περιοχή. Πλέον θα αποκτήσει και πάλι τη ζωντάνια που τόσο της είχε λείψει. Με δεδομένο μάλιστα ότι εκτός του γηπέδου θα υπάρχει μουσείο και άλλες εγκαταστάσεις, θα υπάρχει και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Η εγκατάσταση δεν θα λειτουργεί μόνο μια Κυριακή αλλά σε καθημερινή βάση και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη μας».

Η δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας εξέφρασε στη συνέχεια την εκτίμησή της ότι το έργο θα είναι έτοιμο το 2015. «Υπάρχουν θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα που πρέπει να λυθούν. Οι εγκρίσεις και οι απαντήσεις που πρέπει να πάρουμε για διάφορα θέματα από το Δημόσιο, προκαλούν κάποιες καθυστερήσεις. Σε δύο μήνες περιμένουμε την άδεια οικοδομής ενώ παράλληλα προχωράει και η περιβαλλοντική μελέτη και όχι μόνο. Είμαι σίγουρη ότι μέχρι το 2015 το γήπεδο θα δοθεί στην πόλη και στην ΑΕΚ».

Σχετικά, τέλος, με τη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος στην εκτέλεση του έργου είπε: «Εχει ζητήσει από την περιφέρεια τη δέσμευση 20 εκατομμυρίων ευρώ με απώτερο σκοπό την ανέγερση του γηπέδου. Από κει και πέρα, όμως, θα βοηθήσουμε όπου χρειαστεί. Ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας θα σταθεί στο πλευρό της ΑΕΚ όπου μας ζητηθεί».

ysterografa

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 22nd, 2014 at 15:12 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply