Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι ιεράρχες παίρνουν θέση για τα πιστεύω του Αλέξη Τσίπρα

21 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ο μητροπολίτης Πειραιώς του ζητά να ξεκαθαρίσει τη θέση του

Οι ιεράρχες παίρνουν θέση για τα πιστεύω του Αλέξη Τσίπρα

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αναφορικά με τη δήλωση του εκπροσώπου θρησκευμάτων του κόμματος, Ι.Αμανατίδη, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος.

«Ο ίδιος πρέπει να απαντήσει. Αν πιστεύει ότι η δημιουργία αποδίδεται στο πουθενά, τι μπορώ να σχολιάσω εγώ;» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σεραφείμ και πρόσθεσε: «Κάποιος που θέλει να αναλάβει την διακυβέρνηση, πρέπει να πει τι πιστεύει για την ιδιοπροσωπία αυτής της χώρας, για την ιστορία, τον πολιτισμό της και βεβαίως για τη θρησκεία της».

Ο ιεράρχης μάλιστα επικαλέσθηκε το απόφθεγμα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται».

Αρνητικό ήταν και το σχόλιο του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμου, ενώ από την πλευρά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, επισήμανε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός πρέπει να γίνονται σεβαστές.

«Χαίρομαι που με ειλικρίνεια ο εκπρόσωπος θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η σχέση του κ. Τσίπρα με την Εκκλησία είναι μηδενική» τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Άνθιμος και συμπλήρωσε: «Τελικά είναι καλό οι αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετούνται δημοσίως ποια είναι η σχέση τους με την Εκκλησία, ώστε ούτε οι ίδιοι να εξευτελίζονται συνεργαζόμενοι με έναν θεσμό που δεν πιστεύουν, αλλά ούτε την Εκκλησία να αφήνουν να τρέφει ψευδαισθήσεις».

«Κανένας δεν μπορεί να κρίνει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι οποίες είναι σεβαστές και ανεξάρτητες από την ιδιότητα που φέρει ο καθένας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος και συμπλήρωσε: «Ο λαός κρίνει αν αύριο μπορεί να είναι κάποιος πρωθυπουργός. Όμως υπάρχει ελευθερία στα πιστεύω του καθενός».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, σημείωσε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του κ. Τσίπρα «ικανοποιούν μερίδα των άθεων και λυπούν και ανησυχούν πολύ τους πιστούς Έλληνες Ορθοδόξους».

το βήμα

This entry was posted on Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2014 at 13:19 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply