Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι πιο “πειρατικά κατεβασμένοι” καλλιτέχνες του 2013

18 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τις πιο πειρατικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές του 2013 τις γνωρίζουμε από…πέρυσι, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να μάθουμε την αντίστοιχη λίστα για τον χώρο της μουσικής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Torrentfreak, η πληθώρα νόμιμων μουσικών υπηρεσιών δεν έχει μετριάσει το παράνομο downloading, αλλά ο αριθμός των torrents ωχριά μπροστά στα plays σε υπηρεσίες τύπου YouTube.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα, ο πιο “πειρατικά κατεβασμένος” καλλιτέχνης για το 2013 ήταν ο Bruno Mars με 5.7 εκατ. downloads, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Rihanna (5.4 εκατ.) και Daft Punk (4.2 εκατ.). Ωστόσο, όπως θα δείτε στη δεύτερη λίστα, ο αριθμός είναι ελάχιστος μπροστά στα σχεδόν 2 δισ. plays των τραγουδιών του στο YouTube, από το οποία υπολογίζεται ότι κέρδισε “μόλις” $10 εκατ. (από διαφημίσεις).

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο από τα στατιστικά του Torrentfreak και του BitTorrent είναι αυτό που δείχνει ότι το πιο downloaded torrent μουσικής για το 2013 ήταν…νόμιμο! Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πακέτο τραγουδιών από το album “Innocent” του Moby, το οποίο μοίραζε δωρεάν η BitTorrent Inc. με κάθε download του uTorrent client φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη.

Γενικότερα, η BitTorrent έκλεισε διάφορες παρόμοιες συμφωνίες με καλλιτέχνες για δωρεάν torrents μουσικής, κάτι που τελικά ωφέλησε αρκετούς είτε για να γίνουν γνωστοί είτε για να διευρύνουν το κοινό τους. Στην περίπτωση του Moby, προστέθηκαν 419.000 νέοι χρήστες στο newsletter του, εκ των οποίων 130.000 αγόρασαν κάτι από το iTunes store!

techgear

This entry was posted on Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2014 at 20:38 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply