Τι υποστήριξε στο 100σέλιδο υπόμνημά του ο Κοντομηνάς

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει τελικά το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο πρόεδρος του Αlpha Δημήτρης Κοντομηνάς μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα επί του θέματος. Η απόφαση αναμένεται εντός 24 ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου πρότεινε την προφυλάκιση του επιχειρηματία, ενώ ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Κοντομηνάς με περιοριστικούς όρους και αφού καταβάλει εγγύηση 5 εκατ.ευρώ.

Σημειώνεται ότι ανακριτής και εισαγγελέας πήγαν στις 10 το πρωί στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κοντομηνάς για να απολογηθεί. Ο επιχειρηματίας, στο υπόμνημα που κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίξε ότι δεν ενέκρινε εκείνος τα δάνεια, ούτε επέβαλε τους όρους τους, απλά εκείνος αιτήθηκε το δάνειο και το ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το ενέκρινε.

Τι υποστήριξε στο 100σέλιδο υπόμνημά του ο Κοντομηνάς

Πώς δεν έθεσε ο ίδιος τους όρους των δανείων που συνήφθησαν μεταξύ των εταιρειών του και του ΤΤ, αλλά ούτε τους όρους της σύμβασης για τη δημιουργία της εταιρείας Best Line με την τράπεζα, παρά μόνο αιτήθηκε και το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ενέκρινε, υποστηρίζει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς στο υπόμνημά του μέσω του οποίου απολογήθηκε σε ανακριτή και εισαγγελέα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκ ότι η έγκριση του δανείου βαρύνει το ΤΤ και όχι τον ίδιο αναφέροντας πως δεν οφείλει ο επιχειρηματίας να διασφαλίζει τα συμφέροντα της τράπεζας αλλά αυτό οφείλει να το κάνει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Αναφερόμενος στη ζημιά των 16 εκατ. που λέγεται ότι έχει προκληθεί για δάνεια που έχει κάνει ο ίδιος, ο Δημήτρης Κοντομηνάς σημείωσε ότι όποια καθυστέρηση εμφανίστηκε στην εξυπηρέτηση οφείλεται στην οικονομική κρίση, προσθέτοντας πως ήταν στα άμεσα σχέδιά του να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση. Τόνισε, ακόμη, ότι για το δάνειο αυτό έχει βάλει ενέχυρο μετοχές και έχει προσημειώσει ακίνητα κάτι που διασφαλίζει πλήρως την εξυπηρέτησή τους.

Ο επιχειρηματίας ενισχύοντας τα επιχειρήματά του τόνισε, επίσης, σύμφωνα με το capital.gr, ότι η οικονομική κατάσταση των εταιρειών του αφού λέει ότι καμία επιχείρηση του δεν έχει κλείσει παρά την οικονομική κρίση και όλες είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες.

Οσον αφορά την εταιρία Βest Line αναφορικά με τη αναφορικά με τη διαχείριση της πιστωτικής κάρτας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι υπάρχει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας για την οποία ο ίδιος δεν είχε λόγο. Νομικές πηγές μάλιστα έλεγαν ότι εφόσον δεν υπάρχει αδίκημα δωροδοκίας προς το ΔΣ της τράπεζας δεν μπορεί να σταθεί το αδίκημα της απάτης. Ο επιχειρηματίας αναφέρει επίσης πως η υπολογιζόμενη από το εισαγγελικό πόρισμα ζημία των 138 εκατ. ευρώ δεν υφίσταται δεδομένου ότι η υπόθεση μεταξύ της εταιρείας και του ΤΤ εκκρεμεί ακόμη σε διαιτησία.

Μάλιστα, προσκόμισε και νεότερο πορισμό της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο φέρεται να αναφέρει ότι είναι επωφελής συμφωνία για το Ταμιευτήριο και υπογράμισε ότι το ΤΤ δεν αγόρασε μετοχές της εταιρείας του αλλά απλώς συμμετείχε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Τέλος, όσον αφορά την αγορά ακινήτου στο Λονδίνο το οποίο αποδόθηκε στην κόρη του, ο επιχειρηματίας αναφέρει πως πρόκειται για αγορά μέρους εταιρείας προς 10 εκατ. ευρώ και ότι πουθενά δεν εμφανίζεται ροή χρήματος προς ατομικούς λογαριασμούς του.Επισημαίνεται ακόμη ότι όλα τα χρήματα πηγαίνουν σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία φανερά και σε όλες εμφανίζεται ο ίδιος διαχειριστής, γεγονός που καταρρίπτει στον ισχυρισμό περί ξεπλύματος χρήματος.

Σημειώνεται ότι ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου παρέμειναν στο νοσοκομείο επί περίπου μιάμιση ώρα, ενώ ο επιχειρηματίας απολογήθηκε με υπόμνημα 100 σελίδων. Παράλληλα, υπέβαλε πέντε φακέλους με στοιχεία αντίκρουσης των κατηγοριών, καθώς επίσης και ένα 20σέλιδο υπόμνημα με το οποίο αντικρούει νομικά το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησής του.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.