Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απάντηση για τη νομιμότητα των 7.400 προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ

13 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ειδικού χαρακτήρα απασχόληση με στόχο την ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας
Απάντηση για τη νομιμότητα των 7.400 προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔMέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας προσελήφθησαν 7.400 άνεργοι σε δομές της Ειδικής Αγωγής

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής που με εξώδικη δήλωση-πρόσκληση –διαμαρτυρία επισήμανε ότι «η πρόσληψη και η απασχόληση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σε ΣΜΕΑΕ, σε ΚΕΔΔΥ, σε Δομές της Ειδικής Αγωγής καθώς και στους φορείς επίβλεψης για μόλις 6,5 μήνες μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ είναι προδήλως αντίθετη προς τη νομιμότητα…».

Το Υπουργείο Παιδείας απάντησε στην εν λόγω καταγγελία υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ειδικού χαρακτήρα απασχόληση, η οποία δεν καταργεί τους Πίνακες Υποψηφίων Αναπληρωτών, οι οποίοι εξάλλου αξιοποιούνται σε άλλα Έργα, αλλά αποβλέπει στην έκτακτη και συμπληρωματική ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξη τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τους πόρους που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Η επιδιωκόμενη βελτίωση των Υπηρεσιών επιτυγχάνεται με την υποστήριξη και ενίσχυση στο Έργο τους μέσω της δημιουργίας απασχόλησης ωφελουμένων με στοχευμένες ειδικότητες, καθώς και τη διενέργεια δράσεων σχετικά με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές που οι οικογένειές τους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, την αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

newsbeast

This entry was posted on Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, 2014 at 17:33 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply