Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανησυχία των ΗΠΑ για την εξαφάνιση Ξηρού

9 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το θέμα»

Ανησυχία των ΗΠΑ για την εξαφάνιση ΞηρούΤην ανησυχία των ΗΠΑ για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά για την καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η κ. Ψάκι ανέφερε ότι «ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή εξάκις σε ισόβια για φόνους. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το θέμα και ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον επιστρέψει στη φυλακή», όπως είπε.

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας και συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν βία για την επίτευξη των στόχων τους».

Η κ. Ψάκι υπογράμμισε επίσης ότι η «17 Νοέμβρη» συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο οργανώσεων που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί τρομοκρατικές, στις 8 Οκτωβρίου του 1997. Επίσης, υποστήριξε ότι «η 17 Νοέμβρη παραμένει σ’ αυτό τον κατάλογο».

Η κ. Ψάκι τόνισε ότι η αμερικανική πλευρά βρίσκεται σε «διαρκή επαφή» με τις ελληνικές αρχές για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, με σκοπό τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.

Τέλος, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις ξένου δημοσιογράφου γύρω από τη συγκεκριμένη αναφορά του ελληνικού νομικού πλαισίου, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται σε κάποιον καταδικασμένο κρατούμενο σε ισόβια να βγαίνει έξω με άδεια.

 newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, 2014 at 21:12 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply