Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σαμαράς – Βενιζέλος: Τέλος το «χαράτσι» των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία -Σε καθεστώς διαθεσιμότητας 7.917 γιατροί

7 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή – Πως θα αντικατασταθεί – Ένα ευρώ ανά συνταγή από αύριο

Σαμαράς - Βενιζέλος: Τέλος το «χαράτσι» των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομείαΟι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν να μην ισχύσει το χαράτσι των 25 ευρώ στα νοσοκομεία με τροπολογία που έρχεται το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, ενώ θα αντικατασταθεί με αύξηση 5 λεπτών σε κάθε πακέτο τσιγάρων και καπνού.

Ένα ευρώ ανά συνταγή από αύριο

Ένα ευρώ ανά συνταγή από αύριοΝέα επιβάρυνση ισχύει από αύριο για τους ασθενείς, οι οποίοι, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, θα πληρώνουν ένα ευρώ ανά συνταγή.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας. Έτσι, σύμφωνα με αυτή από τις 8 Ιανουαρίου θα ισχύσει το μέτρο της καταβολής του ενός ευρώ για κάθε συνταγή και θα καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς.

Από την καταβολή του θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το μέτρο αυτό αποφασίσθηκε να τεθεί σε εφαρμογή προκειμένου να περιορισθεί η κατανάλωση φάρμακων και να συγκρατηθεί έτσι το κόστος φαρμακευτικής δαπάνης.

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας 7.917 γιατροί

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας 7.917 γιατροίΟι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ προχωρούν παρ’ ότι ο διάλογος μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των γιατρών βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους τελευταίους να έχουν αποφασίσει τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων ως τις 10 Ιανουαρίου.

Έτσι 7.917 γιατροί και εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί στο εξής αποκλειστικά ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας. Οι μονάδες Υγείας του Οργανισμού θα υπαχθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι θα εργάζονται στο νέο σύστημα υπό καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

This entry was posted on Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2014 at 20:38 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply