Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι άντρες αρρωσταίνουν πιο εύκολα από τις γυναίκες

7 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Οι άντρες αρρωσταίνουν πιο εύκολα από τις γυναίκεςΝέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άντρες μπορεί να θεωρούνται ως οι εκπρόσωποι του «δυνατού φύλου» φαίνεται όμως πως είναι… ο αδύνατος κρίκος σε ό,τι αφορά τα κρυολογήματα.

Σύμφωνα με επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Stanford στην Καλιφόρνια, το ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όταν καταπολεμά κάποιον ιό που έχει προσβάλλει τον οργανισμό τους.

Μάλιστα, οι πιο… «μάτσο» άντρες, που έχουν μεγαλύτερα επίπεδα τεστοστερόνης είναι και οι πιο ευαίσθητοι στη γρίπη, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι οι άντρες έχουν ασθενέστερη ανοσολογική απόκριση στον ιό της γρίπης συγκριτικά με τις γυναίκες, επειδή η τεστοστερόνη επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα τους καταπολεμά τον ιό.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Mark Davis, μιλώντας στη Daily Mail ανέφερε ότι ο αυτό μπορεί να οφείλεται στον εξελικτικό ρόλο των αρσενικών ως κυνηγών-τροφοσυλλεκτών.

Οι άντρες ιστορικά, ήταν πιο πιθανό να υποφέρουν από τραυματισμούς και να κολλήσουν κάποια ασθένεια, καθώς συμμετείχαν σε μάχες και σε κυνήγι, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό τους σύστημα να «χρειάζεται να δρα πιο συχνά».

Αυτό ενδεχομένως να οδήγησε σε «υπερλειτουργία» του ανοσοποιητικού συστήματος, προκαλώντας αυτοάνοσες διαταραχές, κατά τις οποίες ο οργανισμός επιτίθεται στο σώμα από μόνος του.

Κατά τη διάρκεια των ετών το ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών εξελίχτηκε σε λιγότερο δραστήριο, εκτιμά ο Dr Davis, «με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί».

Στη μελέτη συμμετείχαν 53 γυναίκες και 34 άντρες, στους οποίους έγινε το εμβόλιο της γρίπης. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες είχαν ισχυρότερες αντιδράσεις στα αντισώματά τους, κάτι που σημαίνει ότι ήταν σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν τον ιό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

newsbeast

This entry was posted on Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2014 at 19:52 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply