Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παρατείνεται έως 3 Ιανουαρίου η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

26 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΥΓΕΙΑ
Παρατείνεται έως 3 Ιανουαρίου η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Την παράταση της απεργίας μέχρι και την 3η Ιανουαρίου 2014 αποφάσισε η ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προσήλθαν στο διάλογο ανταποκρινόμενοι στη σύσταση του πρωθυπουργού, που είχε ως προαπαιτούμενο, όπως κάθε διάλογος επί της ουσίας, τον σεβασμό των απόψεων της άλλης πλευράς, την προσπάθεια εύρεσης κοινώς αποδεκτών λύσεων αλλά και την αναμονή έως την τελική έκβαση του διαλόγου, προτού το υπουργείο προχωρήσει σε δικές του αποφάσεις.

Η αιφνιδιαστική κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, με σύσταση συγκεκριμένης μορφής θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, ένα 24ωρο αφότου άρχισε ο διάλογος, εκμηδενίζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης και τορπιλίζει το διάλογο, που είναι σε εξέλιξη με εντολή του πρωθυπουργού.

Με τη σύσταση θέσεων ΠΕ-Ιατρών δημιουργεί εκ των προτέρων συνθήκες απομάκρυνσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τις Μονάδες Υγείας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το πραγματικό κίνητρο της ψευδεπίγραφης «μεταρρύθμισης της υγείας».

Την 23-12-2013 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του ειδικού κλιμακίου αποτελούμενου από εκπροσώπους του ΠΙΣ και της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ με τον Γεν. Γραμματέα του υπ. Υγείας και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Από πλευράς Ομοσπονδίας και ΠΙΣ τέθηκε στο διάλογο ως βασικό προαπαιτούμενο η ύπαρξη και γνωστοποίηση σε εμάς μελέτης και σχεδίου χωροταξικής κατανομής των Κέντρων Υγείας καθώς και των προβλεπομένων θέσεων των γιατρών που θα υπάγονται στις ΥΠΕ, ώστε οι τυχόν ενδιαφερόμενοι γιατροί προκειμένου να θελήσουν να ενταχθούν σε αυτά, να έχουν εικόνα διαθέσιμων θέσεων.

Επίσης ζητήθηκε εκ νέου μορατόριουμ 2 μηνών, καθώς και εξασφάλιση μεταβατικής περιόδου ενός έτους, τουλάχιστον, για όσους επίσης επιλέξουν την ένταξη.

Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου δήλωσε ότι δεν υπάρχει από το υπουργείο σχέδιο Κέντρων Υγείας με προβλεπόμενες θέσεις γιατρών, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα υπόλοιπα αιτήματα μας στη νέα συνάντηση που προσδιορίσθηκε την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Η Ομοσπονδία με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας αποφάσισε παράταση της απεργίας έως και την 3/1/2014.

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2013 at 19:45 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply