Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι βόμβες χοληστερίνης των εορτών

26 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ποια εδέσματα να προτιμήσετε

Οι βόμβες χοληστερίνης των εορτώνΟι γιορτές των Χριστουγέννων χαρακτηρίζονται για τους περισσότερους από μια διατροφική απελευθέρωση και χαλάρωση.

Πέρα όμως από το ποσοτικό κομμάτι ένα σημαντικό ζήτημα που τίθεται είναι και το ποιοτικό, καθώς πολλά από τα εδέσματα των εορτών είναι πολύ πλούσια σε κακά κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Είναι λοιπόν σημαντικό, ιδιαιτέρως για άτομα με προβλήματα με την καρδιά τους, όπως υψηλή πίεση, υψηλή χοληστερίνη κ.α., να προσέξουν λίγο παραπάνω την ποιότητα του φαγητού τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή :

– Προτιμείστε γαλοπούλα ή κοτόπουλο αντί για χοιρινό

– Μαγειρέψτε με ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη* αντί για βούτυρο

– Προτιμείστε λευκά* αντί για κίτρινα τυριά

– Προτιμείστε μελομακάρονα αντί για κουραμπιέδες και γλυκά με κρέμες ή σοκολάτα

– Έχετε πάντα αρκετή σαλάτα στο πιάτο σας

– Μην βάζετε πρόσθετο αλάτι στο πιάτο σας

* Ειδικά για άτομα με υψηλή χοληστερίνη, συστήνεται η χρήση λειτουργικών προϊόντων, όπως φυτικής μαργαρίνης και λευκού τυριού με φυτικές στανόλες. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας τροφίμων συμβάλουν στη μείωση της χοληστερίνης κατά 8 – 10 %, στα πλαίσια μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2013 at 09:44 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply