Nίκη του ΠΑΣ, Αρη «το πας» για B' Εθνική στο ντεμπούτο του ΣούληΜε νίκη έκλεισε το 2013 ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε με 2-1 του ουραγού Άρη στους «Ζωσιμάδες», στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 17ης αγωνιστικής (φινάλε του πρώτου γύρου) του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ντε Βινσέντι στο 51′ με πέναλτι έδωσε προβάδισμα στους Γιαννιώτες, απάντησε ο Άρης με το Μανιά στο 59΄ και στο 73΄ ο Λίλα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής των Ντάσιου και Τάτου στο 44′.

Παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις διεξήχθη στα πρώτα 45 λεπτά, με τον Άρη να ξεκινάει καλύτερα το παιχνίδι, αλλά μετά το 20λεπτο ο ΠΑΣ ισορρόπησε. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν αρκετά φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν κάποιο από αυτά, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν τους διαδρόμους για να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Διούδη.

Η φάση που «σημάδεψε» το παιχνίδι έγινε στο 44′, όταν ο διαιτητής Σιδηρόπουλος απέβαλε με κόκκινη κάρτα τους Τάτο και Ντάσιο, που ήρθαν στα χέρια. Προς στιγμή η κατάσταση πήγε να ξεφύγει, αλλά παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το ημίχρονο τελείωσε με μικρή καθυστέρηση και χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Το ματς στην επανάληψη ξεκίνησε με το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 50΄ (χέρι του Ηρακλή σε φάουλ του Ντε Βινσέντι), το οποίο ένα λεπτό αργότερα μετέτρεψε σε γκολ ο Αργεντινός μέσος (1-0). Η «απάντηση» του Άρη ήταν άμεση. Στο 59΄ ο Μανιάς έφυγε στην αντεπίθεση, αφού κέρδισε τη μπάλα από τον Μιχαήλ και με άψογο πλασέ ισοφάρισε για τους «κίτρινους», πετυχαίνοντας γκολ για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο ΠΑΣ στο 60΄ για να προηγηθεί, όταν η κεφαλιά του αμαρκάριστου Βίλα κατέληξε στην αγκαλιά του Βελλίδη. Η πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι μετά την ισοφάριση του Άρη απέφερε καρπούς στο 73΄. Ο Ντε Βινσέντι ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, καθώς με εκτέλεση φάουλ ο Λίλα με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ΟΠΑΠ:

Κίτρινες: Ντε Βινσέντι – Ηρακλής, Μανιάς, Παπαδόπουλος, Αγκάνθο
Κόκκινες: Ντάσιος – Τάτος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα (46΄ Μιχαήλ), Λίλα, Τσουκαλάς, Βίλα, Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης (77΄ Μπέριος), Ίλιτς (90΄+2 Κρητικός).

ΑΡΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Καραγκούνης (86΄ Σταυρόπουλος), Μαργαρίτης, Κύργιας, Ηρακλής, Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος (80΄ Καραγιάννης), Τσουμάνης, Μανιάς, Τάτος, Αγκάνθο.

Σε αναμετρήσεις για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ:

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-1
(23΄ Όγιος, 66΄ Παπάζογλου – 7΄ Καμαρά)

Ατρόμητος-Πανθρακικός 3-1
(24΄, 75΄ Καραμάνος, 78΄ Παπαδόπουλος – 60΄ Ιγκόρ)

Απόλλων-Ολυμπιακός 0-5
(26΄ Φουστέρ, 31΄ Μανωλάς, 42΄ Σάμαρης, 63΄, 80΄ Σαβιόλα)

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0
(10΄ Κατσικάς, 81΄ Τζιόλης, 83΄ Αθανασιάδης)

Καλλονή-Εργοτέλης 0-0

Αστέρας Τρίπολης-Βέροια 0-0

Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-0
(65΄ Τετέ)

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1
(20΄, 54΄ Αμπεϊντ – 13΄ Τριάδης)

ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης 2-1
(51΄πεν. Ντε Βινσέντι, 73΄ Λίλα – 59΄ Μανιάς)

 

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.