Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόστιμο 90.000 ευρώ στη Google από το ισπανικό κράτος

20 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο διαδικτυακός κολοσσός τιμωρήθηκε για παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Πρόστιμο 90.000 ευρώ στη Google από το ισπανικό κράτοςΟι ισπανικές αρχές τιμώρησαν με πρόστιμο 900.000 ευρώ την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και Διαδικτύου Google για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ισπανίας έκρινε ότι η Google πραγματοποίησε τρεις παραβιάσεις του σχετικού νόμου.

Συγκεκριμένα, η Google δεν παρείχε στους χρήστες επαρκή στοιχεία για τα ποια δεδομένα συγκεντρώνει, καθώς, επίσης, δεν εξήγησε αναλυτικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα δεδομένα.

Το ύψος του προστίμου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο για το μέγεθος μιας εταιρείας όπως η Google. Είναι, ωστόσο, ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί στην Ευρώπη γύρω από την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου.

newsbeast

This entry was posted on Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, 2013 at 23:16 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 response about “Πρόστιμο 90.000 ευρώ στη Google από το ισπανικό κράτος”

  1. SEO said:

    Πραγματικά το πρόστιμο είναι μηδαμινό για τα μεγέθη της Google, όμως δείχνει μια τάση για περισσότερη υπευθυνότητα στην διαχείριση των προσωπικών δεδομένων. Πάντως χρησιμοποιώντας τα πολύ δημοφιλή προιόντα της, όπως είναι το Gmail, ο Chrome, το Google+ και βέβαια τη μηχανή αναζήτησης της ο όγκος των δεδομένων που συλλέγει για τον κάθε χρήστη είναι πραγματικά τεράστιος. Σίγουρα αξιοποιεί αυτή την πληροφόρηση για τα Google ads, θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε και άλλες χρήσης της.

Leave a Reply