Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Σεισμός” στα Γρεβενά για την υπόθεση της ΔΕΥΑΓ: Προφυλακισμός και εγγυήσεις…

18 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Προφυλακιστέος ο Β. Σ., με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών και ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης…

Με την προφυλάκιση του πρώην διευθυντή της ΔΕΥΑΓ του Δήμου Γρεβενών Β.Σ. για το σκάνδαλο με τα πλαστά και τα εικονικά τιμολόγια ανοίγει η αυλαία για την υπόθεση του σκανδάλου που έχει δημιουργήσει τρύπα στα ταμεία της επιχείρησης του δήμου 4,5 εκ €. Ο πρώην διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης μετά την απολογία του, την Δευτέρα (16/12) στον ανακριτή Γρεβενών κρίθηκε προφυλακιστέος μόνο για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων.

Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν στον ανακριτή τόσο ο πρώην δήμαρχος Γρεβενων Γ. Ν. όσο και ο τότε αντιπρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Σ.Χ.. οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι.

Για τον πρώην δήμαρχο Γ. Ν. ισχύει ο περιοριστικός  όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 € ενώ για τον τότε αντιπρόεδρο της επιχείρησης η χρηματική εγγύηση που θα καταβληθή ορίστηκε στα 15.000€.

Η υπόθεση που ξεκίνησε να διερευνάται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία στον κ. Εισαγγελέα Γρεβενών στις 7-1-2010 από τον τότε Δήμαρχο Γιώργο Νούτσο, βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο και σύμφωνα με πληροφορίες του Star-Fm.gr θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες.

Ο έλεγχος εντόπισε δεκάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια και πληθώρα παραπτωμάτων που παραβιάζουν το κώδικα βιβλίων και στοιχείων.

Το σκάνδαλο της ΔΕΥΑΓ Γρεβενών μαζί με τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί εις βάρος των ιδιωτών που συμμετείχαν στο “κόλπο” ξεπερνά τα 4,5 εκ.

Star-fm.gr με πληροφορίες κι από το vetonews

This entry was posted on Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2013 at 09:10 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply