Ο πνευμονολόγος Π. Μπεχράκης μιλά στο newsbeast.gr για την αλόγιστη χρήση των τζακιών
«Κινδυνεύουν από την αιθαλομίχλη άτομα με προβλήματα υγείας»Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση τζακιών επισημαίνει μιλώντας στο newsbeast.gr ο γνωστός πνευμονολόγος, Παναγιώτης Μπεχράκης.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει ότι άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα αντιμετωπίζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μέχρι και να καταλήξουν να λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική αγωγή.

Μάλιστα, τονίζει ότι ουδείς είπε να μην ανάβουν τζάκι όσοι δεν έχουν άλλο τρόπο θέρμανσης και γι’ αυτό έριξε το «μπαλάκι» σε εκείνους που μπορούν να ζεσταίνονται διαφορετικά. «Γνωρίζουμε ότι έξω κάνει πάρα πολύ κρύο, όμως, πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Γι’ αυτό και λέμε, εκείνοι που μπορούν να μην το ανάβουν, να μην το κάνουν», λέει ο πνευμονολόγος.

«Οι υπερβάσεις των ορίων της μικροσωματιδιακής ρύπανσης που προκαλούνται από τα τζάκια είναι επικίνδυνες για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως άνθρωποι που πάσχουν από άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα, αναπνευστική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια, βρογχική υπεραντιδραστικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπεχράκης και προσθέτει: «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης, να έχουν βήχα, ερεθισμό στη μύτη ή στα μάτια και δυσφορία που πιθανόν να τους οδηγήσει στο γιατρό με αποτέλεσμα τη λήψη φαρμάκων».

Γι’ αυτό και συμβουλεύει τους πολίτες να μην κάνουν αλόγιστη χρήση των τζακιών. «Προκειμένου να προστατευθούν όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας, η πρόταση των υπουργείων ήταν όσοι μπορούν να αποφεύγουν τη χρήση τζακιού στις ημέρες που η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι είναι πολύ επικίνδυνες για την υπέρβαση των ορίων. Έτσι, με ένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί το πρόβλημα, το οποίο ουσιαστικά καλούνται να λύσουν εκείνοι που μπορούν να μην κάψουν τζάκι».

Και καταλήγει στο ότι: «Κανένα πρόβλημα δημόσιας υγείας δεν μπορεί να επιλυθεί, χωρίς την ενεργό συμμετοχή όλων».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.