Στόχος τρομοκρατών ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα – Οργάνωναν επίθεση στο σπίτι τουΤο φως της δημοσιότητας βλέπουν πληροφορίες για σχέδιο επίθεσης εναντίον του πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, στην οικία του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, αυτές οι πληροφορίες έφθασαν τον περασμένο Αύγουστο στους άνδρες της Ασφάλειας ενώ ΓΑΔΑ και Κρατική Ασφάλεια προχώρησαν σε ενίσχυση της φρουράς του για την προστασία του κυρίου Τράα. Στο μεταξύ ενήμεροι για τα πλάνα αντιεξουσιαστών ήταν και η ηγεσία του υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο 55χρονος Μπομπ Τράα κατέφθασε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2010 και αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2013 δίνοντας την σκυτάλη της οικονομίας της χώρας μας στον Αμερικανό Γουές ΜακΓκρόου.

Αρχικά διέμενε σε διαμέρισμα της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όμως δεν άργησε να διαρρεύσει και μετεγκαταστάθηκε σε μονοκατοικία στη Φιλοθέη, που απ΄ότι φαίνεται ούτε εκεί ήταν ασφαλής αφού στο συγκεκριμένο σπίτι έγινε στόχος.

Το σχέδιο προετοίμαζαν 15-20 αντιεξουσιαστές, ενώ σχεδόν καθημερινά προσέγγιζαν το σημείο – κυρίως με δίκυκλα και με διαφορετικές κατευθύνσεις – ώστε να μη δίνουν στόχο σε αστυνομικούς. Μάλιστα η επιχείρηση θα είχε χαρακτήρα καταδρομικής επίθεσης και συγκρίνεται με αυτήν που είχε πραγματοποιηθεί εναντίον της οικίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, τον Φεβρουάριο του 2012 και εκείνης στην μεζονέτα του τέως υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, τον Δεκέμβριο του 2012 στην Κηφισιά.

Οι ίδιες πηγές σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν δώσει οδηγίες στον Ολλανδό αντιπρόσωπο να κρατά κλειστά τα παράθυρα της οικίας του και να μην πραγματοποιεί μετακινήσεις δίχως αστυνομική συνοδεία.

koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.