Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με την ταφή του Νέλσον Μαντέλα ολοκληρώθηκε το 10ήμερο πένθος στη Νότια Αφρική

15 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με την ταφή του Νέλσον Μαντέλα ολοκληρώθηκε το 10ήμερο πένθος στη Νότια ΑφρικήΟλοκληρώθηκε η τελετή ταφής του Νέλσον Μαντέλα στο χωριό Κούνου από το οποίο κατάγεται.

Στην τελετή παραβρέθηκαν περισσότεροι από 4.500 καλεσμένοι, ανάμεσα τους ο βρετανός πρίγκιπας Γουίλιαμ και η αμερικανίδα παρουσιάστρια Οπρα Γουίνφρι.

Με την κηδεία ολοκληρώνεται το 10ήμερο πένθος για τον ήρωα του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ, ο οποίος πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου σε ηλικία 95 ετών..

Η κηδεία άρχισε με τη μεταφορά του καλυμμένου με τη νοτιοαφρικανική σημαία φερέτρου κάτω από μια μεγάλη σκηνή που έχει στηθεί στην ιδιοκτησία των Μαντέλα.

Κατά την έναρξη της τελετής, τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου Μπακέλα Μπέτε, η οποία τόνισε στη σύντομη ομιλία της ότι ο Μαντέλα «κατέστησε την υποδουλωμένη χώρα, τη Νότια Αφρική του σήμερα».

Στη συνέχεια, μόνο 450 άνθρωποι, κυρίως συγγενείς, παρέστησαν στην ταφή, η οποία έγινε σύμφωνα με τα τελετουργικά των Κόζα, της φυλής του Μαντέλα.

Το βράδυ του Σαββάτου τα μέλη της οικογένειας συμμετείχαν σε αγρυπνία, με έναν τραγουδιστή να αφηγείται λεπτομέρειες από τη ζωή του.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή ταφής του Νέλσον Μαντέλα

τα νεα

This entry was posted on Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2013 at 17:45 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply