Σκηνές απείρου κάλλους έλαβαν χώρα στο Κοινοβούλιο του Μεξικό, όπου ένας βουλευτής έκανε, ούτε λίγο ούτε πολύ… στριπτίζ στην αίθουσα του Κογκρέσου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα με στόχο να καταγγείλει τη «λεηλασία» στην οποία θεωρεί ότι οδηγούν οι προτεινόμενες αλλαγές. Πρόκειται για τον βουλευτή της αντιπολίτευσης, Αντόνιο Γκαρσία Κονέχο, ο οποίος διαμαρτυρόμενος κατά του νομοσχεδίου έβγαλε τα ρούχα του και έμεινε μόνο με ένα μαύρο σλιπάκι, ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στους συναδέλφους του. «Μόνο αυτό μου απέμεινε και δεν θα καταφέρετε να το πάρετε», είπε όταν τελείωσε με το γδύσιμο. «Είναι ντροπή! Δεν ντρέπομαι που γδύνομαι, αλλά για αυτό που κάνετε, που είναι ατιμία. Το Μεξικό πληρώνει τις υψηλότερες τιμές στον κόσμο για την ενέργεια. Πρακτικά, χαρίζετε ό,τι έχουμε. Αυτό είναι ντροπή!», είπε και μετά αποχώρησε.

Για την ιστορία η συζήτηση αφορούσε το σχέδιο του Μεξικανού προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο να απελευθερώσει τον τομέα της ενέργειας ώστε να επενδύσουν στη χώρα και ιδιωτικές εταιρείες με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό του. Η συνεδρίαση ήταν έντονα φορτισμένη, καθώς συνέβησαν και άλλα περιστατικά. Επί παραδείγματι: η βουλευτίνα Λάντι Μπερσούσα του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) χτύπησε στο μάτι στη διάρκεια μιας αψιμαχίας με την Κάρεν Κιρόγκα του PRD. «Με χτύπησε με γροθιές, με χαστούκισε και με γρατζούνισε με τα νύχια της. Τραυματίστηκα στον κερατοειδή και θα χρειαστούν 15 ημέρες για να θεραπευτώ».

Τελικά το νομοσχέδιο πέρασε με 353 ναι και 134 όχι μετά από συζήτηση 20 ωρών που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πόρτες δεν ήταν απλά κλειδωμένες αλλά πίσω από αυτές είχαν τοποθετηθεί ακόμα και καρέκλες ώστε σε περίπτωση που οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι απ’ έξω έφταναν ως εκεί να δυσκολευτούν να τις ανοίξουν.

megatv- toparakseno.blogspot

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.