Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Iσπανία: Καταδικάστηκαν τρεις Βάσκοι σε… 3.860 χρόνια ο καθένας

12 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε… 3.860 χρόνια ο καθένας καταδικάστηκαν τρεις Βάσκοι αυτονομιστές από ισπανικό δικαστήριο, οι οποίοι κατηγορούνταν για μια βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο το 2009, όπου τραυματίστηκαν 109 άνθρωποι.

Πρόκειται για τις βαρύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί ποτέ σε αυτονομιστές της ΕΤΑ, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία όποια και αν είναι η ποινή ενός κατηγορούμενου δεν παραμένει στη φυλακή για παραπάνω από 40 χρόνια.

Ειδικότερα οι τρεις Βάσκοι, δύο άνδρες και μια γυναίκα κρίθηκαν ένοχοι για 160 απόπειρες δολοφονίας αλλά και για την ολοσχερή καταστροφή ενός στρατοπέδου της αστυνομίας στην πόλη Μπούργος της βόρειας Ισπανίας, το 2009. Μέσα στο παγιδευμένο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν πάνω από 700 κιλά εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησαν με χρονοδιακόπτη.

megatv

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 21:39 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply