Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαδημοτική μετακίνηση 4.000 υπαλλήλων στους ΟΤΑ

11 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Το μέτρο θα προχωρήσει»

Διαδημοτική μετακίνηση 4.000 υπαλλήλων στους ΟΤΑ

Περίπου 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν από δήμο σε δήμο του ίδιου νομού στο πλαίσιο της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας. Αυτό επεσήμανε την Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Από την Τρίπολη, όπου βρέθηκε μετέχοντας σε ημερίδα για την Κοινωνία της Πληροφορίας, έστειλε το μήνυμα ότι η αξιολόγηση των δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι η διαδημοτική κινητικότητα θα προχωρήσει.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε εκτιμήσεις των δημάρχων που θεωρούν ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν εθελοντικά στο μέτρο της ενδοδημοτικής και διαδημοτικής κινητικότητας, θα ξεπεράσει τις 5.000.

Παράλληλα, ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι θα αξιολογηθούν οι ανώνυμες εταιρείες των δήμων και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) ενώ επέμεινε ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο οι κοινωνικές δομές των Δήμων, για τις οποίες είπε, ότι πρέπει να ενισχυθούν.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μπει «λουκέτο» στα δημοτικά ραδιόφωνα, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι είναι απαραίτητα για την Περιφέρεια. Κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, επαναλαμβάνοντας ότι υπεύθυνοι να διαχειριστούν το θέμα των δημοτικών ραδιοφώνων, είναι οι δήμαρχοι.

Σε όλους τους τόνους , προέταξε προέταξε την ανάγκη για αναδιάρθρωση στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

δολ

This entry was posted on Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 15:53 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply