Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για βίζα με δικαίωμα εργασίας

6 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα πέσουν υπογραφές
Συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για βίζα με δικαίωμα εργασίας«Θερμή και ουσιαστική» ήταν η συνάντηση του αυστραλού υπουργού Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Καμπέρα Χάρη Δαφαράνο, σύμφωνα με πηγές του αυστραλιανού υπουργείου.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι υπάρχει «κοινή ετοιμότητα Ελλάδας και Αυστραλίας για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας».

Η συγκεκριμένη βίζα χορηγείται για 12 μήνες για άτομα ηλικίας 18-30 ετών και οι ενδιαφερόμενοι στο διάστημα αυτό έχουν δικαίωμα εργασίας και φοίτησης.

Ωστόσο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) κάλεσε πρόσφατα την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις βίζες με δικαίωμα εργασίας λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας στις τάξεις της νεολαίας.

Σύμφωνα πάντως με το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης η συμφωνία με την Ελλάδα θα υπογραφτεί στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

newsbeast

This entry was posted on Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, 2013 at 18:46 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply