Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

3 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η 3η Δεκεμβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μας προτρέπει να στρέψουμε για ακόμη μία φορά το βλέμμα μας στις ιδιαιτερότητες, στις ικανότητες και στα δικαιώματα, μιας ξεχωριστής αλλά δημιουργικής κοινωνικής ομάδας.
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς που καθημερινά με δύναμη ψυχής παλεύουν για να ξεπεράσουν τις ιδιαιτερότητές τους, μέσα από τη δημιουργικότητά τους και τις επιτυχίες τους, στέλνοντας μήνυμα προς όλους μας ότι η διαφορετικότητα δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για αναγνώριση και καταξίωση.
Οι συνάνθρωποί μας με ιδιαιτερότητες επιβάλλεται να στέκονται δίπλα μας με υπερηφάνεια και εμείς να τους περιβάλουμε με σεβασμό όλο το χρόνο.
Η αξιοπρέπεια στη ζωή αποτελεί δικαίωμά τους. Δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στην εργασία, στην ισότιμη συμμετοχή στους θεσμούς, στην ελεύθερη πρόσβαση και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες για την αυτόνομη εξυπηρέτησή τους.
Η 3η Δεκεμβρίου μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι, πολιτεία, φορείς, πολίτες, απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Υποχρεώσεις για ουσιαστικές λύσεις, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για την ισότιμη συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη τους ενεργούς πολίτες.
Αυτό που πρέπει όλοι να θυμόμαστε είναι ότι τα άτομα αυτά είναι μέλη της κοινωνίας μας. Ζουν δίπλα μας, κοντά μας και απαιτούν το σεβασμό μας.

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Δήμαρχος Γρεβενών

This entry was posted on Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2013 at 20:02 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply