Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι Θεσσαλονικείς υποδέχτηκαν τη νέα τους παραλία (εικόνες)

1 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μετά από 2,5 έτη παραδόθηκε σε χρήση το παραλιακό μέτωπο της πόλης

Οι Θεσσαλονικείς υποδέχτηκαν τη νέα τους παραλίαΗ βροχή και το κρύο δεν ήταν αρκετά για να κρατήσουν τους Θεσσαλονικείς μακριά από την ανακαινισμένη παραλία τους. Μετά από 2,5 χρόνια, παραδόθηκε σε χρήση ενιαίο το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ "ΠΟΔΑΡΙΚΟ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΤα νέα πάρκα, ο Κήπος των Γλυπτών, ο Κήπος της Μεσογείου, ο Κήπος του Φωκά, ο Κήπος των Εποχών, ο Κήπος της Άμμου, ο Κήπος του Απογευματινού Ήλιου και ο Κήπος του Αλέξανδρου, κέρδισαν τις εντυπώσεις και τα βλέμματα θαυμασμού.

Η παραλία παραδόθηκε μεταμορφωμένη και ενιαία και από δω και στο εξής δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να περπατούν ελεύθερα και να καλύπτουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το Λιμάνι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ "ΠΟΔΑΡΙΚΟ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΟ δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από στελέχη της διοίκησης του δηλώσεις του υποστήριξε πως σήμερα ήταν μια άτυπη παράδοση, ενώ η επίσημη παράδοση και τα εγκαίνια θα γίνουν την Άνοιξη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ "ΠΟΔΑΡΙΚΟ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ήταν ένα έργο που σχεδίασε η διοίκηση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Τα πέντε πρώτα πάρκα υλοποιήθηκαν επί θητείας του και παραδόθηκαν το 2008, ενώ διενεργήθηκε και ο διαγωνισμός για τα άλλα εφτά τα οποία παραδόθηκαν τώρα σε χρήση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ "ΠΟΔΑΡΙΚΟ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Παράλληλα, η παράδοση της νέας παραλίας συνδυάστηκε με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησης της την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Οι δημότες χωρίς τα αυτοκίνητα τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα και να περπατήσουν ελεύθερα κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ "ΠΟΔΑΡΙΚΟ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

το βήμα

This entry was posted on Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, 2013 at 19:29 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 response about “Οι Θεσσαλονικείς υποδέχτηκαν τη νέα τους παραλία (εικόνες)”

  1. sokratis said:

    Την έχω περπατήσει εκατοντάδες φορές όταν ήμουν φοιτητής γιατί δεν είχαμε χρήματα ούτε για το εισητήριο στο λεοφωρείο. Είμαι ανυπόμονος να την ξαναπερπατήσω. Πιστέυω ότι είναι καταπληκτική!!!

Leave a Reply