Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ζέτα Μακρή: Δεν σκεφτόμαστε «ξαφνικό θάνατο» του ΕΟΠΥΥ

1 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας

Ζέτα Μακρή: Δεν σκεφτόμαστε «ξαφνικό θάνατο» του ΕΟΠΥΥ«Αυτά είναι πρωτοσέλιδα εφημερίδων, είναι φόβοι, εκτιμήσεις, αγωνίες, δεν είναι όμως αποφάσεις. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις» δήλωσε στο Mega η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, μιλώντας για τις πληροφορίες που βλέπουν στο φως της δημοσιότητας περί «ξαφνικού θανάτου» του ΕΟΠΥΥ, όπως στην ΕΡΤ.

Η κ. Μακρή, πάντως, επιβεβαίωσε πάντως ότι οι σκέψεις τις κυβέρνησης κινούνται προς την κατεύθυνση να έχει ο ΕΟΠΥΥ γιατρούς συμβεβλημένους, παρά να είναι ο ίδιος φορέας παροχής υπηρεσιών, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα απολύσεις, όπως είπε.

«Φαίνεται ότι θα καταλήξουμε -να μην πω ότι έχουμε καταλήξει, γιατί δεν είμαι η αρμόδια να κάνω την ανακοίνωση- ότι ο ΕΟΠΥΥ θα είναι αγοραστής υπηρεσιών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ξαφνικό θάνατο, ούτε απαραίτητα απολύσεις».

Για τους περίπου 1.000 γιατρούς που απασχολούνται αποκλειστικά στον ΕΟΠΥΥ η υφυπουργός Υγείας είπε: «Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ενοποιείται. Διοικητικά θα είναι ενιαία. Οι γιατροί αυτοί θα παρέχουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εάν και εφόσον η ειδικότητά τους, οι γνώσεις τους και η διάθεσή τους [το επιτρέπουν].

»Σε ό,τι αφορά γιατρούς που η ειδικότητα τους δεν είναι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως είναι οι πλαστικοί χειρουργοί, μετά από τη χαρτογράφηση των αναγκών του ΕΣΥ θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το πού θα τοποθετηθούν, όπως και η απόφαση εάν θα έχουν ιατρείο ή θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όλα αυτά είναι σχέδια, είναι προτάσεις. Δεν είναι αποφάσεις» τόνισε.

This entry was posted on Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, 2013 at 20:55 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply