Εως και 100% αυξήθηκαν οι παραγγελίες του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι Αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης φέτος μετά τη μαζική στροφή των καταναλωτών στις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης που καταγράφηκε πέρυσι.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Γιώργος Μασσαλής, Πρόεδρος Ενωσης Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Νομού Αττικής “ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε την περυσινή σεζόν λόγω της δαιμονοποίησης που υπήρξε σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και στράφηκε σε άλλες λύσεις που αφενός τον καταταλαιπώρησαν, αφετέρου τον καταξόδεψαν και μόλυναν το περιβάλλον και τα σπίτια των κατοίκων.

Η αύξηση των κριτηρίων στους δικαιούχους της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης έφερε αύξηση και στις παραγγελίες

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι καταναλώσεις το μήνα Οκτώβριο είναι περίπου 80% πάνω σε σχέση με πέρυσι και ο μήνας Νοέμβριος, παροτι ο καιρός είναι ήπιος μέχρι στιγμής τρέχει με αύξηση περίπου 100%. Αυτό αποδεικνύει οτι οι καταναλωτές έχουν στραφεί και πάλι μαζικά στο πετρέλαιο θέρμανσης που είναι η φτηνότερη και ασφαλέστερη μέθοδος θέρμανσης.

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, 250.000 νοικοκυριά είχαν υποβάλει αίτηση για επίδομα θέρμανσης στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενώ οι αιτήσεις αυτή την εβδομάδα έφτασαν τις 300.000″ τόνισε ο κύριος Μασσαλής.

Η αύξηση στις παραγγελίες φέρνει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία

“Εχουμε επανειλημμένα τονίσει οτι για κάθε 1.000 λίτρα πετρελαίου που ο καταναλωτής αγοράζει και το δημόσιο ταμείο του δίνει την επιδότηση πίσω, μένουν στο δημόσιο ταμείο 240 ευρώ καθαρά. Αρα, αυτή η αύξηση των παραγγελιών στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης σημαίνει τεράστια αυξηση των δημοσίων εσόδων” είπε τέλος ο κύριος Μασσαλής.

Πάντως από την πλευρά του κράτους δεν έχει αρχίσει ακόμη η εκταμίευση των προκαταβολών στους δικαιούχους του πετρελαίου θέρμανσης.

ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.