Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το χαλάκι με τα «καλά» βακτήρια που καθαρίζουν τα παπούτσια!

20 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Όταν το ντιζάιν ανακαλύπτει την μικροβιολογία
Το χαλάκι με τα «καλά» βακτήρια που καθαρίζουν τα παπούτσια!Το σπίτι μας μπορεί να αποκτήσει μια υγιεινή ατμόσφαιρα με την σύζευξη του ντιζάιν με την… μικροβιολογία.

Αυτό γίνεται πραγματικότητα με το χαλάκι που περιέχει βακτήρια, που είναι «προγραμματισμένα» να ανακαλύπτουν παθολογικούς και αλλεργιογόνους παράγοντες και να σημαίνουν συναγερμό παράγοντας φως στην επαφή με τα πόδια μας!

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Synthetic Biology: The Future of Adaptive Living Environments» και είναι αποτέλεσμα έρευνας που ενσωματώνει τη συνθετική βιολογία στα «ζωντανά» υλικά του κοντινού μας μέλλοντος.

Τα πειράματα πραγματοποιούνται στο Design Futures Lab του πανεπιστημίου Drexel που βρίσκεται στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στο μέλλον ελπίζουν να καταφέρουν να εξελίξουν την ανακάλυψή τους και σε αντικείμενα που θα χρησιμοποιούνται σε όλο το σπίτι αλλά και σε νοσοκομεία και ιατρεία.

newsbeast

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 2013 at 15:48 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply