Στα άλλα μπαράζ….

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε με 3-2 τον… Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και με δεύτερη νίκη της Πορτογαλίας επί της Σουηδίας (1-0 το πρώτο ματς), την οδήγησε σττην τελική φάση του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία.

Ο Ρονάλντο για τους φιλοξενούμενους άνοιξε το σκορ στο 50΄ αλλά το αντίπαλος δέος της Σουηδίας, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με δύο τέρματα σε 4 λεπτά (68΄, 72΄) έκανε το 2-1 και έδωσε δικαίωμα στην ομάδα του να πιστεύει στην πρόκριση.

Αλλά ο πορτογάλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε την τεράστια κλάση του απαντώντας στον Ιμπραΐμοβιτς με δύο γκολ σε δύο λεπτά (77΄, 79΄) διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.


Sweden 2-3 Portugal (All Goals) 19.11 ourmatch.net από ourmatch

ΣΟΥΗΔΙΑ (Ερικ Χάμρεν): Ιζακσον, Λούστιγκ, Περ Νίλσον, Ολσον, Ελμ (46΄ Α. Σβένσον), Σεμπάστιαν Λάρσον (90΄ Γκερντ), Κάλστρομ, Αντονσον, Ελμάντερ, Ιμπραϊμοβις, Κατσάνικλιτς (82΄ Ντουρμάζ)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Ρούι Πατρίσιο, Πέπε, Μπρούνο Αλβες, Βελόσο, Κοεντράο (52΄ Αντούνιες), Ζοάο Περέιρα (82΄ Ρικάρντο Κόστα), Αλμέιδα, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (73΄ Γουίλιαμ), Νάνι, Ρονάλντο

Ολική ανατροπή από τη Γαλλία

Η Γαλλία έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε την πρόκριση στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι “τρικολόρ” επικράτησαν 3-0 της Ουκρανίας στο Σεν Ντενί, κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 το πρώτου αγώνα και απέφυγαν τον πιο οδυνηρό αποκλεισμό της ιστορίας τους, μετά το 1993.

Ο Σακό στο 22′ και ο Μπενζεμά στο 34′ ισοφάρισαν γρήγορα το σκορ του πρώτου ματς και έθεσαν το ματς υπό γαλλικό έλεγχο. Στη συνέχεια οι Ουκρανοί έβαλαν το… χέρι τους για να υποστούν τον αποκλεισμό, αφού στο 47′ ο Χασερίντι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 43′) και στο 72΄ ο Γκούσεφ σημείωσε αυτογκόλ.

Ουκρανία (Μιχαήλ Φομένκο): Πιατόφ, Χασερίντι, Σέβτσουκ, Μάντζιουκ, Ρακίτσκι, Γιαρμολένκο, Εντμάρ, Κονοπλιάνκα, Ρόταν, Ζοζούλια (76΄ Σελέζνιοφ), Μπέζους (64΄ Γκούσεφ)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Βαράν, Σακό, Ντεμπισί (78΄ Σανιά), Εβρά, Καμπάιγ, Βαλμπιενά, Ριμπερί, Ματουϊντι, Πογκμπά, Μπενζεμά (82΄ Ζιρού)

 

Εύκολη πρόκριση η Κροατία
Πιο εύκολα απ΄ό,τι αναμενόταν, η Κροατία προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς νίκησε 2-0 την Ισλανδία στο Ζάγκρεμπ στη ρεβάνς των πλέι οφ και σε συνδυασμό με το 0-0 του α’ αγώνα πήρε το «εισιτήριο» για τη Βραζιλία.

Ο Μάντζουκιτς στο 27΄ και ο Σρνα στο 47΄ ήταν οι σκόρερ για τους Κροάτες, που δεν πτοήθηκαν ούτε από το αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο σκόρερ του πρώτου γκολ. Αυτό σημαίνει ότι ο Μάριο Μάντζουκιτς θα χάσει τουλάχιστον έναν αγώνα στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσορλούκα, Σίμουνιτς, Πέρισιτς, Ολιτς (80΄ Γέλαβιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς (89΄ Λόβρεν), Πράνιτς, Μάντζουκιτς, Κόβατσιτς (74΄ Ρέμπιτς)

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Αρνασον, Αρι Σκούλασον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Γκούναρσον (72΄ Χάλφρεντσον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντγιονσεν (64΄ Γκίσλασον), Φινμπόγκασον

δολ, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.