Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανοιχτά όλα τα gadgets μέσα στα αεροπλάνα

15 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Xαράς ευαγγέλια για όσους αγαπούν τα αεροπορικά ταξίδια, αφού -όπως έγινε χθες γνωστό- θα μπορούν να διατηρούν εν λειτουργία τις ηλεκτρονικές τους συσκευές καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Αεροπορικής Ασφάλειας (AESA), θα είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων της πτήσης, συμπεριλαμβανόμενων της απογείωσης και της προσγείωσης, καθώς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να θέτει σε οποιονδήποτε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροπλάνου. Την απόφαση αυτή έλαβαν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, ενώ προ ολίγον ημερών ανάλογη θέση εμφανίστηκε να διατυπώνει και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας (AESA) πρόκειται να δώσει περί τα τέλη Νοεμβρίου στη δημοσιότητα οδηγία με την οποία θα απελευθερώνεται η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών, ανάμεσα στις οποίες και τα κινητά τηλέφωνα, σε όλες τις φάσεις της πτήσης του αεροσκάφους. Ωστόσο, προκειμένου να επιτραπεί αυτό, θα πρέπει να διαθέτουν οι εν λόγω συσκευές «λειτουργία πτήσης» και άρα δεν θα έχουν σύνδεση με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι χρήστες τους δεν θα μπορούν ούτε να τηλεφωνούν ούτε και να αποστέλλουν ή να λαμβάνουν μηνύματα.

Μέχρι σήμερα η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών ήταν περιορισμένη στα αεροσκάφη, όπως περιορισμένη αναμένεται να παραμείνει και η χρήση ογκωδών φορητών υπολογιστών στις πιο ευαίσθητες φάσεις της αεροπορικής πτήσης. Η νέα οδηγία πρόκειται να εφαρμοστεί σε όλα τα αεροσκάφη των ευρωπαϊκών αερομεταφορέων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AESA, η απελευθέρωση της χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών αποτελούσε επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας του επιβατικού κοινού, ενώ μελλοντικά αναμένεται να επιτραπεί και η ολοκληρωμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Χαρακτηριστικά, η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην απελευθέρωση της χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών επειδή τελευταίες ενδελεχείς μελέτες επί του θέματος υπέδειξαν ότι η χρήση τους δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της πτήσης.

αμπε, afp

This entry was posted on Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2013 at 21:28 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply