Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην Καστοριά το κλασικό αριστούργημα «Tosca» του Giacomo Puccini…

5 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ξεκίνησε η σεζόν του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», με τη νέα παραγωγή «Eugene Onegin» του Peter Ilyich Tchaikovsky στην Καστοριά.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει πολλές ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2013 – 2014, που θα μεταδοθούν από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα.

Συγκεκριμένα στην Καστοριά θα μεταδοθεί το κλασικό αριστούργημα «Tosca» του Giacomo Puccini, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς στις 19:55. Η διαχρονική μουσική του Βερισμού και του κυριότερου εκπροσώπου του, Giacomo Puccini, υπηρετείται και αποδίδεται άψογα από ένα λαμπρό επιτελείο συντελεστών. Η Ρatricia Racette ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο της ζηλιάρας ντίβας, απέναντι στον Roberto Alagna, που υποδύεται τον αγαπημένο της Καβαραντόσι.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η συγκεκριμένη παράσταση θα μεταδοθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» ενώ στις 9 Νοεμβρίου στις παρακάτω αίθουσες προβολής του δικτύου:

Θεσσαλονίκη: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Κομοτηνή: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Λουτράκι: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο

Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον

Λευκάδα: Δημοτικός Κινηματογράφος Απόλλων

Κεφαλονιά: Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος

Λαμία: Δημοτικό Θέατρο

Καβάλα: Ξενοδοχείο IMARET

Ρόδος: Δημοτικό Θέατρο

Κέρκυρα: Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Φιλαρμονική Εταιρία “Μάντζαρος”

Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)

Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου

Λεμεσός – Κύπρος: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ

This entry was posted on Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2013 at 17:29 and is filed under ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply