Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αμερικανός ζητάει 25 εκατ. δολάρια για το «κεφάλι» του Μπιν Λάντεν

4 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ως ανταμοιβή για πληροφορίες που βοήθησαν στον εντοπισμό του

Αμερικανός ζητάει 25 εκατ. δολάρια για το «κεφάλι» του Μπιν ΛάντενΑμερικανός επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ του «χρωστάει» αμοιβή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή έδωσε πληροφορίες που βοήθησαν στον εντοπισμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο 63χρονος έμπορος πολύτιμων λίθων Τομ Λι ζητάει 25 εκατ. δολάρια από το FBI. Λέει ότι ένας Πακιστανός πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος ήταν γιος ενός καλού πελάτη του, του είπε το 2003 ότι του είχαν αναθέσει να συνοδεύσει τον Μπιν Λάντεν και τον στενό κύκλο του σε ένα ασφαλές σπίτι από το Πεσαβάρ προς το Αμποταμπάντ – εκεί που εντοπίστηκε και σκοτώθηκε από Αμερικανούς κομάντος ο ηγέτης της αλ- Κάιντα, το 2011.

Επιστολή από τους δικηγόρους του Λι προς τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμι ισχυρίζεται ότι ο επιχειρηματίας έδωσε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες, και ότι από το 2011 έχει κάνει «πολλές προσπάθειες» να διεκδικήσει την αμοιβή.

«Ο κ. Λι προσδιόρισε επακριβώς που βρισκόταν ο πιο διαβόητος τρομοκράτης της εποχής μας. Ενας άνθρωπος που ευθύνεται για τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, την πιο καταστροφική τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος, και για πολλές άλλες επιθέσεις σε Αμερικανούς», αναφέρει η επιστολή.

Ο Λι είπε σε εφημερίδα του Μίσιγκαν ότι δεν κατάλαβε ποτέ γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ περίμενε να περάσουν οκτώ χρόνια για να ενεργήσει βάσει των πληροφοριών.

«Με ενοχλεί, και θα πρέπει να ενοχλεί κάθε Αμερικανό, ότι τους είπα ακριβώς που βρισκόταν ο Μπιν Λάντεν το 2003, και τον άφησαν να ζήσει άλλα οκτώ χρόνια», δήλωσε.

Μέχρι στιγμής, το FBI έχει αρνηθεί να σχολιάσει.

το βήμα

This entry was posted on Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2013 at 21:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply