Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χωρίς επίδομα θέρμανσης 150.000 φοιτητές

Οκτώβριος 31st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στα «ψιλά γράμματα» της υπουργικής απόφασης χάθηκε το επίδομα θέρμανσης για χιλιάδες φοιτητές…

Χωρίς επίδομα θέρμανσης μένουν 150.000 φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους.

Η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, εξαιρεί από τους δικαιούχους όλα τα φυσικά πρόσωπα που αναγράφονται ως προστατευόμενα μέλη στις δηλώσεις φορολογικού εισοδήματος, με συνέπεια να μην έχουν το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος και τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα, που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, με την παράγραφο 3 του Άρθρου 1 της Υπουργικής Απόφασης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης προβλέπεται, ότι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογικού Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου, κατά το άρθρο 7 του ΚΦΕ, εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος.

Δεδομένου δε, ότι με βάση το άρθρο 7 του ΚΦΕ, στα προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου περιλαμβάνονται και όλα τα ενήλικα τέκνα, ηλικίας έως 25 ετών, τα οποία φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής, συνάγεται το συμπέρασμα ότι τα προστατευόμενα τέκνα, που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τους γονείς τους και διαμένουν σε ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δικαιούνται επιδόματα θέρμανσης.

Είναι προφανές, ότι ο αποκλεισμός τόσο μεγάλου αριθμού ατόμων από το επίδομα θέρμανσης έγινε για δημοσιονομικούς λόγους, για να μην διευρυνθεί δηλαδή ο αριθμός των δικαιούχων και να μην χρειαστεί να εκταμιευτούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό περισσότερα χρήματα από αυτά που έχουν προβλεφθεί.

Από την άλλη μεριά όμως, το ποσό αυτό θα έδινε «ανάσα» στις οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα και τις δαπάνες στέγασης και φοίτησης των παιδιών τους.

ελεύθερος τύπος

This entry was posted on Πέμπτη, Οκτώβριος 31st, 2013 at 14:55 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply