Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι μάνατζερς του πλανήτη – Πρώτος ο Ζούκεμπεργκ το 2012

28 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι μάνατζερς του πλανήτη - Πρώτος ο Ζάκεμπεργκ το 2012Όχι, αυτή τη χρονιά δεν δεσπόζουν στην «χρυσή λίστα» μεγάλα ονόματα της Wall Street όπως είχαμε συνηθίσει εδώ και χρόνια. Την μεγάλη έκπληξη στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων μάνατζερ του κόσμου κάνει φέτος ο ιδρυτής του Facebook Μάρκ Ζούκεμπεργκ,  οποίος ήδη απο τα 29 του, φιγουράρει πρώτος στην λίστα, αφήνοντας πίσω του πολύπειρα στελέχη εταιρειών- κολλοσών στην παγκόσμια οικονομία.

Ο νεαρός ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κορυφαίου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως για το έτος που μας πέρασε, κέρδισε 2,27 δισεκατομμύρια δολλάρια, αφήνοντας κατα πολύ πίσω του τον Διευθυντή της Kinder Morgan, Ρίτσαρντ Κίντερ με αποδοχές που πλησιάζουν το 1,16 εκατομμύρια δολλάρια.  Βέβαια, το ποσό αυτό, ο ιδιοκτήτης του Facebook το απέκτησε ύστερα απο την πώληση 60 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας του, κάνοντας χρήση του δικαιώματος προαιρέσεως το οποίο έχει.

Την πεντάδα των καλύτερα αμοιβόμενων μάνατζερ κλέινουν οι Μέλ Κάρμαζιν της Sirius XM Radio, με 255.3 εκατομμύρια δολλάρια, ο Γκρέγκορι Μαφέι της Liberty Media και της Liberty Interactive με 391 εκατομμύρια δολάρια και ο γνωστός Τίμ Κούκ της Apple με 143,8 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να επισημανθεί πως μόνο 5 απο τους της λίστας είναι διορισμένα στελέχη στις εταιρείες τους,  ενώ οι υπόλοιποι είναι πέραν απο μάνατζερς και ιδρυτές τους.

Οι εκπλήξεις στη λίστα όμως δεν τελειώνουν, καθώς στην πρώτη δεκάδα σκαρφάλωσε και ο μάνατζερ των Sturbucks Χάουαρντ Σούλτς με 117,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αρκετά προτοκλασσάτα στελέχη απουσιάζουν απο την πρώτη δεκάδα της φετινής λίστας.

Τέλος, σημαντικό στοιχείο είναι ότι παρά τις μεγάλες εσωτερικές διακυμάνσεις και ανακατατάξεις  στη λίστα, τα κέρδη των καταγραφόμενων μάνατζερ παρουσίασαν κατα μέσο όρο αυξητικές τάσεις περι το 8,5 %, παρά την οικονομική κρίση. Την χρυσή δεκάδα συμπληρώνουν οι Μάρκ Μπένιοφ της Saleforce.com και ο Φράνκ Κόιν της Verisk Analysis με τις ετήσεις αποδοχές και των δύο να πλησιάζουν στα 105 εκατομμύρια δολάρια.

koolnews

This entry was posted on Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2013 at 22:48 and is filed under 10, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply