ΚΑΙ… ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Αρχηγός της Χρυσής Αυγής... δήλωσε η Ουρανία ΜιχαλολιάκουΓλώττα λανθάνουσα ή η απειρία του νεου «ομιλητή»; Οπως και νάχει, άφωνους κόντεψε να αφήσει η Ουρανία Μιχαλολιάκου τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής που προσήλθαν στη συγκέντρωση – αντιπερισπασμό της οργάνωσης έξω από τα γραφεία του κόμματος στοΣταθμό Λαρίσης το απόγευμα του Σαββάτου.

Λίγο προτού ξεκινήσει να διαβάσει μήνυμα του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό Ν. Μιχαλολιάκου, η Ουρανία είπε:

«Θα ξεκινήσω λέγοντάς σας ότι είμαι πολύ συγκινημένη που πρέπει να διαβάσω αυτό το μήνυμα γιατί εκτός από αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είμαι και μία κόρη που στερείται παράνομα τον πατέρα της».

Η εκ συντακτικής παραδρομής αυτοαναγόρευση της Ουρανίας Μιχαλολιάκου ήρθε λίγα λεπτά μετά από τα συνθήματα των οπαδών της Χρυσής Αυγής που υποδέχθηκαν τον, επίσης ομιλητή στη συγκέντρωση, Ηλία Κασιδιάρη φωνάζοντας «Νάτος – Νάτος ο Δήμαρχος».

Πάντως η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών ήταν κατώτερη των προσδοκιών παρά την πανελλαδική κινητοποίηση.

Εντούτοις, ο Ηλ. Κασιδιάρης εκτίομησε ότι το κόμμα ανεβαίνει παρά τις προφυλακίσεις και τόνισε: «Όλη η εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής, ο δικηγορικός κόσμος., όσοι δικαστικοί παραμένουν καθαροί, όλοι οι Έλληνες πολίτες λένε ένα πράγμα. Πρόκειται για μια σκευωρία, πρόκειται για μια κακοστημένη πολιτική δίωξη. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που αυτή τη στιγμή εντελώς παράνομα αντισυνταγματικά διώκονται. Ίσως αν βλέπαμε τις εξελίξεις ξεκάθαρα ψηφοθηρικά ίσως να πρέπει να μπούμε και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη φυλακή γιατί κάθε στιγμή που περνάει που παραμένουν φυλακισμένοι βουλευτές του εθνικιστικού κινήματος, κάθε στιγμή ένας Έλληνας αφυπνίζεται”.

Από την πλευρά του ο επίσης υπόδικος βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος είπε πως πρόκειται για σχέδιο κατά της Χρυσής Αυγής και τόνισε: “Δεν υπάρχει άλλη έκφραση που θα μπορούσα να ονοματίσω…Σχέδιο. Με προφυλακίσεις του αρχηγού του πέμπτου κόμματος της Βουλής και του τρίτου ή ενδεχομένως και δεύτερου δημοσκοπικά τώρα μετά από όλα αυτά. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Γη δεν γυρίζει, λοιπόν και η Γη γυρίζει και η Χρυσή Αυγή μεγαλώνει».

Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής προκάλεσε πάντως το ενδιοαφέρον των Financial Times, οι ανταποκριτές των οποίων εκτίμησαν τον αριθμό των συγκεντρωθέντων περί τους 2.000.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.