Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέο κύμα διαθεσιμότητας-απολύσεων για υπαλλήλους δέκα υπουργείων

24 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το σήμα της έναρξης της αξιολόγησης αφορά εποπτευόμενους φορείς

Νέο κύμα διαθεσιμότητας-απολύσεων για υπαλλήλους δέκα υπουργείωνΚαμπανάκι διαθεσιμότητας και απολύσεων έχει σημάνει για τους εργαζομένους σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου καθώς και στις Ανώνυμες Εταιρείες που ελέγχονται από το κράτος.

Το σήμα για την έναρξη της αξιολόγησης σε αυτούς τους φορείς που έδωσε η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανοίγει τον δρόμο ώστε μέρος του προσωπικού τους να καλύψει τη μνημονιακή δέσμευση για 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στο στόχαστρο της αξιολόγησης μπαίνουν σε πρώτη φάση οι εποπτευόμενοι φορείς δέκα υπουργείων (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Πολιτισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Περιβάλλοντος).

Στόχος είναι να εφαρμοστούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες αξιολόγησης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε άμεσες καταργήσεις φορέων -άρα και σε αυτόματες απομακρύνσεις υπαλλήλων- προκειμένου να υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας για την κάλυψη των 4.000 απολύσεων εντός του έτους.

Στην αγωνία για την οριστικοποίηση των δεξαμενών για τους προς απόλυση 4.000 υπαλλήλους το 2013 αναφέρονται στελέχη του Δημοσίου, παραπέμποντας στο ενδεχόμενο να μη γίνει δεκτό από την τρόικα το αίτημα να υπολογιστούν σε αυτό τον αριθμό οι απομακρύνσεις από την αμυντική βιομηχανία και των συμβασιούχων με προσωρινές διαταγές.

Σύμφωνα πάντως με την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την οποία υπογράφει η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, προβλέπεται ακόμη και χρηματοδότηση για την πρόσληψη εξωτερικών τεχνικών συμβούλων ώστε να επιταχυνθεί το έργο της αξιολόγησης, που πρέπει να ολοκληρωθεί σταδιακά έως τα τέλη Απριλίου.

Σε αυτό το καθεστώς αξιολόγησης, όπως προκύπτει από την απόφαση, δεν θα υπαχθούν οι δήμοι ούτε οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης, τα νοσοκομεία (που είναι ΝΠΔΔ) και οι οργανισμοί κοινής ωφελείας, φορείς για τους οποίους έχει προβλεφθεί χωριστή διαδικασία αναδιάρθρωσης.

This entry was posted on Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2013 at 19:50 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply