Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών: Επίσκεψη στην Αννίτσα και στο Μουσείο μανιταριού στη Λάβδα (εικόνες + video)

23 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τετάρτη τάξη – 22/10/2013

ANITSA 2013Η Τετάρτη τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων πραγματοποιεί το Σχολικό Έτος 2013-2014, με αφορμή τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων από το ολοκαύτωμα των Γρεβενών από τους Γερμανούς, δραστηριότητα με τίτλο: «Όχι στον ρατσισμό, όχι στο φασισμό, όχι στον πόλεμο».

Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013, μαζί με τα δύο τμήματα της Έκτης τάξης του Σχολείου μας (ΣΤ1 και ΣΤ2), πραγματοποιήσαμε διδακτική επίσκεψη πρώτα στο μνημείο των 120 πεσόντων Γρεβενιωτών του 1940 στην Αννίτσα, κατόπιν στο μνημείο των 29 κατακρεουργημένων από τους Γερμανούς αμάχων κατοίκων του Κοσματίου και τέλος με την ευκαιρία, επισκεφτήκαμε και το μουσείο μανιταριού στη Λάβδα.

ANITSA 2013 2

Ξεκινήσαμε από την Αννίτσα, όπου εκεί με ενέργειες του Συνδέσμου τραυματιών πολεμιστών οπλιτών του νομού Γρεβενών, στήθηκε μνημείο για τους 120 πεσόντες Γρεβενιώτες του 1940.

Εκεί οι μαθητές, μετά από μια σύντομη ενημέρωση που τους έγινε, κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων και τραγούδησαν το «βάζει ο Ντούτσε τη στολή του»

Στη συνέχεια, αφού περάσαμε από το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, φτάσαμε στη Λάβδα, όπου μας υποδέχτηκε πολύ φιλόξενα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Μχος» κ. Νίκος Δάσκαλος, κερνώντας σε όλους τους μαθητές σάντουιτς και χυμούς.

ANITSA 2013 4

Κατόπιν επισκεφτήκαμε το υπέροχο «Μουσείο μανιταριού» του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάβδας. Στο τέλος πήγαμε στο Κοσμάτι και καταθέσαμε και εκεί λουλούδια στο μνημείο των 29 κατακρεουργημένων από τους Γερμανούς αμάχων κατοίκων του Κοσματίου.

ANITSA 2013 3

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη διδακτική επίσκεψη, η οποία πρέπει να σημειώσουμε ότι συνοδεύτηκε και με την παρατήρηση της απαράμιλλης ομορφιάς του φυσικού τοπίου όλης της διαδρομής. Γι’ αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια για την υποστήριξή τους το Δήμο Γρεβενών, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Ανδρέα Τόσκα, τον Προϊστάμενο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης κ. Σίμο Ζαγγανίκα, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάβδας κ. Δημήτρη Μπόλη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Γιάννη Μπουμπούκα και τέλος τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Μχος» κ. Νίκο Δάσκαλο για την άψογη υποδοχή και φιλοξενία.

Οι μαθητές της Δ΄τάξης…

Ο δάσκαλος της τάξης

Αργύριος Καραλιόλιος

This entry was posted on Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2013 at 18:35 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply