Από την έναρξη του Φόρουμ για την Ελευθερία στο Ίντερνετ, το 2013. Πηγή: http://www.stockholminternetforum.seΣυνελήφθη από την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 35χρονος διαχειριστής ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η ιστοσελίδα έδινε τη δυνατότητα σε χρήστες να παρακολουθούν και να «κατεβάζουν» ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, των οποίωντα δικαιώματα διάθεσης και προβολής ανήκουν αποκλειστικά σε εταιρείες.

Είχε προηγηθεί καταγγελία εκπροσώπου της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων «ΕΠΟE».

Στην ιστοσελίδα, επίσης, υπήρχε παραπομπή και σε αντίστοιχους παράνομους διαδικτυακούς συνδέσμους με παρόμοιο αντικείμενο, ενώ σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι χρήστες-συνδρομητές μπορούσαν να προβαίνουν σε χρηματικές «δωρεές», μέσω της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων paypal, έτσι ώστε να «ανεβαίνουν» επίπεδο προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα.

Ακολούθησε διεξοδική διαδικτυακή ανάλυση και διερεύνηση, στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ύστερα από έκδοση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» του διαχειριστή του συγκεκριμένου ιστολογίου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στο Περιστέρι Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ από την επιτόπια ψηφιακή αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πράγματι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο 35χρονος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε την Τρίτη, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.