Το παλάτι της Κίρκης, που μεταμόρφωνε τους εχθρούς της ή όσους την προσέβαλλαν σε ζώα με τη χρήση μαγικών ποτών, ισχυρίζεται ότι βρήκε ένας νεαρός από την Πρέβεζα.

Ο 22χρονος  Πτολεμαίος Τζίμας ξεκίνησε τη μεγάλη έρευνά του πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και σήμερα δηλώνει σίγουρος ότι έχει βρει το παλάτι της μυθικής βασίλισσας -εκεί απ’ όπου ξεκίνησε ο Οδυσσέας για το νεκρομαντείο- από τις διάφορες βραχογραφίες που έχει ανακαλύψει ο ίδιος.

Οπως εξηγεί, ο Ομηρος περιγράφει την κάθοδο του Οδυσσέα, όλη τη διαδρομή που έκανε, και αναφέρεται στον ναό ή αλλιώς παλάτι της Κίρκης που βρίσκεται σε μια βραχονησίδα στο Ιόνιο πέλαγος, όπου υπάρχουν πλήθος οι βραχογραφίες και τα σύμβολα που παραπέμπουν στις περιγραφές του Ομήρου. Από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι του ο Οδυσσέας για να φτάσει σε μία μέρα στην άκρη του κάτω κόσμου, στο νεκρομαντείο.

Η φωτογραφία αυτή τραβηγμένη από δορυφόρο το 2007 παριστάνει μια γονατιστή γυναίκα που κρατά στο χέρι της έναν αμφορέα.

Ο κ. Τζίμας ισχυρίζεται ότι η βραχογραφία είναι ορατή συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και μάλιστα το πρωί κάτι που όπως λέει και ο ίδιος περιγράφει και ο Όμηρος «Η πρώτη ακτίνα του ήλιου ξυπνά τον ναό της θεάς».

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, όλα τα στοιχεία της έρευνάς του τα έχει παρουσιάσει στην τοπική αρχαιολογική υπηρεσία εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά απάντηση δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση σε κάθε αρμόδια υπηρεσία, ώστε να διασφαλιστεί η περιοχή από αρχαιοκάπηλους, οι οποίοι φαίνεται ότι ήδη έχουν κάνει την παρουσία τους.

Εξάλλου, ο 22χρονος επισκέφτηκε το δύσβατο, απόκρημνο σημείο και κατέγραψε συλημένο τάφο, καθώς και άλλα αρχαία αντικείμενα. Μάλιστα τονίζει πως πρέπει να γίνουν σύντομα ανασκαφές στην περιοχή για να βγουν στο φως πράγματα σημαντικά για τον ελληνισμό και όχι μόνο: «Δεν χρειάζονται μεγάλα χρηματικά ποσά για να γίνουν ανασκαφές. Ο,τι υπάρχει θα βγει στην επιφάνεια σύντομα αν αρχίσουν ανασκαφές, είτε είναι αυτό που λέω εγώ είτε όχι».


PamePreveza

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.