Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποχωρούν, μέσω εθελουσίας, πάνω από 3.500 τραπεζοϋπάλληλοι

23 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΑΠΟ EUROBANK, ALPHA, ΕΤΕ, ATTICA

Αποχωρούν, μέσω εθελουσίας, πάνω από 3.500 τραπεζοϋπάλληλοιΠρογράμματα εθελουσίας εξόδου δρομολογούν οι τράπεζες από τα οποία αναμένεται να αποχωρήσουν πάνω από 3.500 τραπεζοϋπάλληλοι. Ηδη, η Eurobank «κοινοποίησε» εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεσή της να προχωρήσει σε ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα μέσω επιστολής που απέστειλε χθες ο κ. Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, στο προσωπικό, στην οποία αναφερόταν στους στόχους που θέτει η νέα διοίκηση για την τράπεζα.

Εκτιμάται πως το πρόγραμμα εθελουσίας της τράπεζας αφορά περίπου 700 άτομα και αναμένεται η εξέτασή του ως το τέλος Οκτωβρίου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Δεν υπάρχει εκδηλωμένη πρόθεση της Alpha Bank μολονότι θα πρέπει να θεωρείται περίπου βέβαιο πως και αυτή θα προχωρήσει σε ένα ανάλογο πρόγραμμα, το οποίο κατά εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς θα θέσει ως στόχο την αποχώρηση περίπου 800 ατόμων.

Μέσα στον Νοέμβριο εξάλλου, και πάντως πριν από το τέλος του έτους, αναμένεται να λάβει σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού η Εθνική Τράπεζα για το πρόγραμμα εθελουσίας, που είναι προγραμματισμένο αλλά εκκρεμεί και αφορά έναν αριθμό τραπεζοϋπαλλήλων 1.500-2.000.

Πρόγραμμα εθελουσίας, όμως, δρομολογεί και η Attica Bank, με στόχο περί τους 100 εργαζόμενους. Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε πρόσφατα το πρόγραμμα εθελουσίας της Τράπεζας Πειραιώς, κατά το οποίο υποχώρησαν 2.182 εργαζόμενοι, ενώ 600 εργαζόμενοι αποχώρησαν με το πρόγραμμα εθελουσίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

ημερησία

This entry was posted on Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2013 at 22:14 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply