dhmoskophsh-alcoΜε 0,7% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 21,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, η Χρυσή Αυγή 6,8%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,1%, το ΚΚΕ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 3,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,6% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1%.

Με την αναγωγή στα έγκυρα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, η Χρυσή Αυγή 7,8%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,9%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΔΗΜΑΡ 4,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8%, και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1,2%.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ επιλέγουν το κόμμα κατά 33% με βάση την ιδεολογία, κατά 45% με βάση τις θέσεις της και κατά 14% υποκινούμενοι από το συναίσθημα της οργής.

Αντιστοίχως για το ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του τον επιλέγουν κατά 24% με βάση την ιδεολογία, κατά 46% με βάση τις θέσεις και κατά 22% υποκινούμενοι από την οργή.

Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, το 24% την επιλέγει με βάση την ιδεολογία, το 25% για τις θέσεις του κόμματος και το 50% (ένας στους δύο) υποκινούμενοι από το συναίσθημα της οργής.

Στη δημοσκόπηση διαπιστώνεται ότι το 76,5% των πολιτών εμφορούνται από απογοήτευση, ενώ το 23,5% δηλώνουν ότι προσδοκούν βελτίωση των συνθηκών.

Το συναίσθημα της απογοήτευσης είναι εντονότερο μεταξύ εκείνων που επιλέγουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ (85%), Ανεξάρτητους Έλληνες (84%), Χρυσή Αυγή (83%) και ΚΚΕ (84%), ενώ η προσδοκία είναι εντονότερη μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (40%), ΠΑΣΟΚ (35%) και ΔΗΜΑΡ (27%).

Όσον αφορά, τέλος, το μέλλον, έξι στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν ότι περιμένουν τα πράγματα να εξελιχθούν χειρότερα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους ίδιους.

newpost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.