Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεν απογράφονται οι διοικητικοί των ΑΕΙ παρά τις κυρώσεις

17 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τροπολογία μετατρέπει την άρνηση απογραφής σε ειδικό πειθαρχικό αδίκημα

Δεν απογράφονται οι διοικητικοί των ΑΕΙ παρά τις κυρώσειςΜπορεί το υπουργείο Παιδείας να ενεργοποίησε την ειδική ψηφιακή πλατφόρμα για την υποχρεωτική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων, ωστόσο, το ενδιαφέρον των υπαλλήλων είναι μικρό, δεδομένης και της νέας 5νθήμερης απεργίας.

Πάντως, το υπουργείο φέρνει στη Βουλή τροπολογία που μετατρέπει την άρνηση απογραφής σε ειδικό πειθαρχικό αδίκημα.

Οι υπάλληλοι των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης, ΕΜΠ και ΑΠΘ καλούνται να συμπληρώσουν τα τυπικά τους προσόντα, χρόνια προϋπηρεσίας, κλπ, ώστε να συμπληρωθεί η λίστα των 1.349 που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Στο υπουργείο Παιδείας εκτιμούν ότι οι περισσότεροι θα απογραφούν τελικά, ενώ δεν αποκλείεται αρκετοί να μπουν από μόνοι τους κατά προτεραιότητα στο καθεστώς διαθεσιμότητας χωρίς να δηλώσουν τα προσόντα τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δίνει τέτοια επιλογή, η οποία θεωρείται και «παράθυρο», ώστε να μην αντιμετωπίσουν (πέραν της διαθεσιμότητας) και νομικές συνέπειες όσοι δήλωσαν ψευδή προσόντα ή πτυχία για να προσληφθούν.

This entry was posted on Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2013 at 20:01 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply