Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η NSA παρακολουθεί τα mail μας ακόμη και μηνύματα στο facebook!

16 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) καταρτίζει εκατοντάδες εκατομμύρια καταλόγους από τα προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους λογαριασμούς ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων πολλών Αμερικανών, αναφέρει σε  δημοσίευμα η εφημερίδα Washington Post.

Το πρόγραμμα υποκλέπτει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των χρηστών και τις διευθύνσεις της λίστας επαφών τους από τους λογαριασμούς ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων καθώς τα δεδομένα αυτά κινούνται μέσω διαφόρων εξυπηρετητών (servers) σε όλο τον κόσμο, αναφέρει το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και επικαλείται ανώτερους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών και έγγραφα που διέρρευσαν μέσω του Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην συμβούλου της NSA.

Οι υποκλοπές που έγιναν μόνο σε μία ημέρα του 2012

Μόνο μέσα σε μία ημέρα του 2012, η NSA υπέκλεψε 444.743 καταλόγους επαφών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από λογαριασμούς στο Yahoo!, 82.857 από λογαριασμούς στο Facebook, 33.697 από λογαριασμούς στο Gmail, και 22.881 από άλλους πάροχους τέτοιων υπηρεσιών – ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.- , σύμφωνα με ένα έγγραφο της NSA το οποίο επικαλέστηκε η αμερικανική εφημερίδα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ανάλυση αυτών των δεδομένων επιτρέπει στην NSA να εντοπίζει συσχετίσεις ανάμεσα σε πρόσωπα καθώς και γεωγραφικές συσχετίσεις μεταξύ των ξένων στόχων παρακολούθησης.

Η υποκλοπή των δεδομένων πραγματοποιείται εκτός αμερικανικού εδάφους, αλλά περιλαμβάνει και τις ηλεκτρονικές επαφές πολλών Αμερικανών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται δύο ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής Εθνικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Πληροφοριών, η οποία επιβλέπει το έργο της NSA, δήλωσε ότι η Υπηρεσία επικεντρώνεται στον εντοπισμό και την παρακολούθηση ξένων στόχων κατασκοπίας.

“Δεν ενδιαφερόμαστε για τα προσωπικά δεδομένα απλών Αμερικανών”, είπε στην Post.

Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν σχετικά με το εύρος και τις μεθόδους της NSA, περιλαμβανομένης της παρακολούθησης τεράστιου όγκου αρχείων από το Διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, έχουν ενοχλήσει τους συμμάχους των ΗΠΑ – από τη Γερμανία ως τη Βραζιλία -, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Οι υποστηρικτές του τον θεωρούν υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι επικριτές του προδότη.

Ο 30χρονος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μυστική τοποθεσία στη Ρωσία, πέραν της δικαιοδοσίας των αμερικανικών αρχών που τον καταζητούν με την κατηγορία της κατασκοπίας επειδή έδωσε λεπτομέρειες για τα μυστικά προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης στα μέσα ενημέρωσης. Ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ τον Μάιο και αργότερα, πιεζόμενος από την Κίνα, μετέβη στη Μόσχα, όπου του παραχωρήθηκε πολιτικό άσυλο για έναν χρόνο.

newsit

This entry was posted on Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2013 at 13:56 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply