Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεν επιδρούν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στην υγεία

16 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μελέτη της Εθνικής Υγειονομικής Υπηρεσίας της Γαλλίας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και βασίζεται σε 300 επιστημονικές μελέτες καταδεικνύει ότι η έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορεί να προκαλέσει βιολογικές αλλαγές στο σώμα, δεν αποδεικνύεται όμως ότι επιδράει στην υγεία του ατόμου.

Ως βιολογική επίδραση ορίζεται μια αλλαγή του οργανισμού που δεν είναι παθολογική, όπως η διαστολή ή η συστολή της κόρης του ματιού ή η αλλαγή του χρώματος του δέρματος όταν εκτίθεται στον ήλιο.

Ωστόσο, η υπηρεσία ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να διαπιστώσει κάποια αιτιακή σχέση ανάμεσα στις βιολογικές επιδράσεις που περιγράφονται στους ανθρώπους ή τα ζώα και σε ενδεχόμενες επιδράσεις στην υγεία.

Η Υγειονομική Υπηρεσία συνιστά να μειώσουμε την έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ιδιαίτερα σε αυτά των κινητών τηλεφώνων, κυρίως των παιδιών και των εντατικών χρηστών.

megatv

This entry was posted on Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2013 at 15:36 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply