Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τιμολέων Κοψαχείλης: Δίνεται λύση στους κτηνοτρόφους των Γρεβενών…

11 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σχεδίου Δράσης Βοσκήσιμων Γαιών

Σήμερα (11 Οκτωβρίου 2013) ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης επισκέφτηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και την κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και συναντήθηκε με στελέχη του υπουργείου και του οργανισμού.

Ενημερώθηκε ότι, ολοκληρώθηκε ο απαραίτητος έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης Βοσκοτόπων» με θετικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά, η απαραίτητη έκταση για την Π.Ε. Γρεβενών (σύμφωνα με τους υπολογισμούς της προηγούμενης χρονιάς) ώστε να καλυφθούν πλήρως τα δικαιώματα ήταν 9.830 εκτάρια (για τους δηλωθέντες βοσκότοπους).

Οι επιλέξιμες εκτάσεις που επικυροποιήθηκαν είναι 17.413 εκτάρια, έτσι δίνεται οριστική λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλάνιζε τον κτηνοτροφικό κόσμο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Ο κ. Κοψαχείλης συγχαίρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις προσπάθειες τους και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι, ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να στηριχτεί και να αναπτυχθεί γιατί μπορεί να αποτελέσει πραγματική διέξοδο από την κρίση.

Γραφείο Τύπου
Τιμολέων Κοψαχείλης
Βουλευτής Π.Ε.Γρεβενων

This entry was posted on Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2013 at 20:32 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply