Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με κείμενο για τη Χρυσή Αυγή επανεμφανίστηκε ο Ν. Μαζιώτης

11 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Εμπεριστατωμένη ανάλυση χωρίς εκτόξευση απειλών» λένε στην ΕΛ.ΑΣ.

Με κείμενο για τη Χρυσή Αυγή επανεμφανίστηκε ο Ν. Μαζιώτης

Αιφνιδιαστική επανεμφάνιση του αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα με ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο Indymedia για το ζήτημα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Στο κείμενό τους οι δύο αντιεξουσιαστές μιλούν για την «πρώτη δολοφονία των φασιστών μετά την χούντα των συνταγματαρχών» και κατακρίνουν την «κυβέρνηση Σαμαρά» επειδή πριν από τη δολοφονία Φύσσα δεν είχε προχωρήσει σε καμία ενέργεια εναντίον του ακροδεξιού μορφώματος αποβλέποντας σε μία συνεργασία μαζί της «με τη χρήση μίας “πατριωτικής”-φασιστικής ρητορικής».

Πρόκειται για το έκτο κείμενο που οι δύο αντιεξουσιαστές αναρτούν στο Διαδίκτυο από την εποχή της εξαφάνισής τους πριν από ενάμιση χρόνο. Οι Ν. Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα αναφέρονται στην ανάγκη αυτοκριτικής για την άνοδο του φασισμού και προτείνουν ως κύρια λύση τον ένοπλο αγώνα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια «εμπεριστατωμένη ανάλυση της δράσης της Χρυσής Αυγής υπό το πρίσμα των δύο αντιεξουσιαστών χωρίς να εκτοξεύονται συγκεκριμένες απειλές». Επιπλέον οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι στο συγκεκριμένο κείμενο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στη δράση της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρου Συγγρού στις αρχές του 2013 και ορισμένοι αξιωματούχοι τη συσχετίζουν και με τους συγκεκριμένους αντάρτες πόλης.

Το πλήρες κείμενο των δύο αντιεξουσιαστών μαζί με μια παλαιότερη αναφορά της Πόλας Ρούπα

το βήμα

This entry was posted on Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2013 at 23:42 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply