Ο φωτογράφος απεκάλυψε ότι η Νέσι ήταν ψεύτικο μοντέλο από ανθρακονήματα

Πλαστή και η νέα «φωτογραφία» του τέρατος του Λοχ ΝεςΔεν φαίνονται και πολλά. Ισα ίσα μια γκρίζα καμπούρα να βγαίνει λίγο έξω από το νερό. Αλλά θεωρήθηκε πέρυσι μία από τις καλύτερες φωτογραφίες της Νέσι, του θρυλικού τέρατος της λίμνης Λοχ Νες στη Σκωτία.

Τώρα όμως ο άνθρωπος που τράβηξε την φωτογραφία, λέγοντας μάλιστα ότι πρόκειται για…«αποδεικτικό στοιχείο» της ύπαρξης της Νέσι, ομολόγησε. Η φωτογραφία είναι πλαστή. Υπό την αυστηρή ανάκριση της τοπικής εφημερίδας Inverness Courier, ο Τζορτζ Εντουαρντς, καπετάνιος ενός κρουαζιερόπλοιου στη λίμνη, είπε την αλήθεια.

Το «τέρας» ήταν στην πραγματικότητα ένα ψεύτικο μοντέλο από ανθρακονήματα (fiberglass), το οποίο κατασκευάστηκε για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο «Η αλήθεια πίσω από το τέρας του Λοχ Νες».

Ο Εντουαρντς είναι αμετανόητος για την φάρσα. «Τέτοια πράγματα συμβαίνουν εδώ και 80 χρόνια… φέρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ίσως εκατομμύρια εδώ πάνω. Αυτό είναι το Λος Νες. Το τέρας είναι το Λοχ Νες», είπε στον Guardian.

Ο ίδιος πιστεύει ότι κάποια αλήθεια υπάρχει στον θρύλο για την Νέσι, και σε κάθε περίπτωση η φωτογραφία του ανήκει, όπως λέει, στην παράδοση της τουριστικής προώθησης του Λοχ Νες.

Φάρσα ήταν και η πιο διάσημη φωτογραφία της Νέσι, εκείνη η ασπρόμαυρη του 1934 που φέρνουμε όλοι στο μυαλό μας όταν ακούμε για το τέρας του Λος Νες.

Η περίφημη «φωτογραφία του χειρουργού» διαφημίστηκε σαν τρανταχτή απόδειξη για την ύπαρξη της Νέσι, και προκάλεσε την τρέλα με το μυστήριο που έκανε διάσημη την λίμνη της Σκωτίας.

Την φωτογραφία την είχαν τραβήξει, υποτίθεται, ένας χειρουργός και η γυναίκα του που έκαναν τις διακοπές τους στη λίμνη τον Απρίλιο του 1934. Δυστυχώς βέβαια για όλους εκείνους που πέρασαν δεκαετίες ερευνώντας την περιοχή, και αυτή η φωτογραφία είναι 100% πλαστή. Το τέρας εκεί δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιδικό παιχνίδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.