Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Καταγγέλλουν τη μη πρόσβαση σε ειδικευμένους γιατρούς

9 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αδιανόητη απόφαση από την τρόικα, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Καταγγέλλουν τη μη πρόσβαση σε ειδικευμένους γιατρούςΑνακοίνωση εξέδωσαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με την οποία καταγγέλλουν την «αδιανόητη» διατύπωση της τρόικας μέσα από το πόρισμα της επιτροπής της task force για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για κατάργηση της δυνατότητας των ασφαλισμένων να επισκέπτονται ελεύθερα και με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ εξειδικευμένους ιατρούς. Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, επιχειρείται και ο αποκλεισμός της πλειονότητας των ειδικών ιατρών από την ΠΦΥ.

Κάτι τέτοιο, όπως τονίζουν, «θα οδηγήσει σε τραγική επιδείνωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, θα αυξήσει το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών, καθώς ο πολίτης θα πληρώνει από την τσέπη του για να δει σε εύλογο χρονικό διάστημα ειδικό ιατρό, θα δημιουργήσει συνθήκες διαφθοράς – διαπλοκής και τέλος θα οδηγήσει χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια στο λουκέτο με τραγικό αποτέλεσμα την έκρηξη της ανεργίας στον κλάδο των υγειονομικών υπηρεσιών».

Οι γιατροί ΕΟΠΥΥ καλούν «το σύνολο του ιατρικού κόσμου, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τους Ιατρικούς Συλλόγους, τις επαγγελματικές ενώσεις των ιατρών καθώς και τους φορείς των ασφαλισμένων» να υπερασπιστούν μαζί το δικαίωνα του κάθε πολίτη να επιλέγει ελεύθερα τον γιατρό του, καθώς και το δικαίωμα όλων των γιατρών να συμμετέχουν ισότιμα στον ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, ζητάνε από Υπουργείο Υγείας να ακυρώσει αυτή «την προσπάθεια υποβάθμισης της υγείας του πληθυσμού».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

This entry was posted on Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2013 at 16:33 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply