Ναι, «χτυπάει» τίτλο…

Ναι, «χτυπάει» τίτλο…Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της έβδομης αγωνιστικής. Η ομάδα του Στέφενς έμεινε πίσω στο σκορ, έδειξε χαρακτήρα και με ολική ανατροπή έφτασε στη νίκη 2-1 επί του Παναθηναϊκού στην κατάμεστη Τούμπα.

Ο Μπεργκ (21’) έβαλε μπροστά την ομάδα του Αναστασίου, αλλά με ένα πέναλτι-γκολ του Στοχ (26’) και με μία κεφαλιά του Αθανασιάδη (47’) ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Χαμένο πέναλτι για τους «πράσινους» με τον Μπεργκ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα, κυρίως με τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη.
Το ματς:
Από την μία ο ΠΑΟΚ, των μέτριων τελευταίων εμφανίσεων, αλλά των θετικών αποτελεσμάτων και από την άλλη ο ανεβασμένος τις τελευταίες αγωνιστικές Παναθηναϊκός με το νεανικό ενθουσιασμό και την εμπειρία των Πράνιτς και Ζέκα στο παιχνίδι του. Το ντέρμπι ξεκίνησε, έχοντας γρήγορο ρυθμό και την ομάδα του Αναστασίου να θέλει να πιέσει ψηλά προκειμένου να κόψει την πρώτη μπάλα του ΠΑΟΚ και φυσικά να τον αιφνιδιάσει.

Αυτό το κατάφερε με τον Μάρκους Μπεργκ, να εκμεταλλεύεται άριστα τη σέντρα του Ζέκα και να ανοίγει το σκορ. Ο Σοηδός έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό στο σκορ, όμως παράλληλα το τέρμα αυτό τον γύρισε μέτρα πίσω. Η ομάδα του Στέφενς, ξεπέρασε σχετικά γρήγορα το σοκ, ανέβασε την απόδοσή της και έφερε το παιχνίδι γρήγορα στα ίσα με πέναλτι του Στοχ, το οποίο κέρδισε ο Σαλπιγγίδης. Στα λεπτά που κύλησαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, δεν κατάφεραν να σκοράρουν όμως.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν τίποτα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει πιο παθητικό ρόλο και με το… «καλημέρα» ο Αθανασιάδης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Στέφενς. Οι «πράσινοι», χωρίς, να έχουν πολλά περιθώρια για να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα, ανέβασαν την πίεση πιο ψηλά και προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εστία του Χακόμπο.

Μάλιστα, θα μπορούσαν να φέρουν τα πάνω κάτω, αν ο Μπεργκ δεν σπαταλούσε την ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Χακόμπο, στην άσπρη βούλα. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, ο ΠΑΟΚ ροκάνισε το χρόνο και στο φινάλε πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, η οποία τον φέρνει τρεις πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό και συνεχίζει να κυνηγάει τους Πειραιώτες για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (81’ Λούκας), Στοχ, Σαλπιγγίδης (76’ Κωνσταντινίδη), Αθανασιάδης (88’ Νέτσιντ).

Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Βούκιτς, Τζαβέλλας.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος , Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντεζ (58’ Ατζαγκούν), Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (24’ λ.τ. Ντίναςμ 78’ Φιγκερόα), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Αμπέιντ.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Χαρίσης (Γρεβενών)
Γήπεδο: Τούμπας

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.