Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υποχρεώσεις αγροτών για την καύση των σιτοκαλαμιών

3 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε συνεργασία με την Π.Υ. Γρεβενών ανακοινώνονται οι υποχρεώσεις των αγροτών για την καύση των σιτοκαλαμιών

Συγκεκριμένα:

  • Απαγορεύεται η καύση των σιτοκαλαμιών χωρίς την έγγραφη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών.
  • Όποιος αγρότης λάβει έγγραφη ονομαστική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών θα πρέπει πριν την καύση να ενημερώσει στο τηλ. 199 την Π.Υ. Γρεβενών για τα στοιχεία του και για την τοποθεσία όπου βρίσκονται τα αγροτεμάχια που θα κάψει.
  • Πριν την καύση ενός αγροτεμαχίου θα πρέπει ο κάθε αγρότης να δημιουργεί περιμετρικά αυτού ζώνη με άροση και να λαμβάνει όλα τα μέτρα που αναγράφονται στην έγγραφη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης θα πρέπει να παραμένει  στο σημείο καθ’ όλη την διάρκεια της καύσης και να αποχωρεί μόνο όταν σβήσει τελείως η φωτιά.
  • Όποιος αγρότης δεν ακολουθεί την παραπάνω διαδικασία και δεν λαμβάνει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ασφαλείας θα  διώκεται σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

This entry was posted on Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2013 at 20:59 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply