Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποσύρθηκε η διάταξη για την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις

3 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αποσύρθηκε η διάταξη για την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ σε όσους δεν κόβουν αποδείξειςΑποσύρθηκε, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η διάταξη σύμφωνα με την οποία επιτόπου πρόστιμο τουλάχιστον 1.000 ευρώ θα μπορούσαν να επιβάλλουν σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Οικονομικών αλλά και οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ.

Το μέτρο εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις υπουργείου Διοιηκητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Συγκεκριμένα η επίμαχη διάταξη περιλαμβάνονταν στο άρθρο 33 του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου και προέβλεπε ότι όποιος δεν εκδίδει ή εκδίδει ανακριβώς αποδείξεις λιανικών συναλλαγών τιμωρείται – πέραν των λοιπών προβλεπόμενων κυρώσεων – με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ αν η αξία της συναλλαγής είναι χαμηλότερη από 1.000 ευρώ, ενώ αν υπερβαίνει το συγκεκριμένο ποσό επιβάλλεται πρόστιμο στο διπλάσιο της αξίας της συναλλαγής.

Το πρόστιμο θα πρέπει να καταβληθεί εντός 20 ημερών σε οποιαδήποτε εφορία, στην αντίθετη περίπτωση βεβαιώνεται ταμειακά από τη ΔΟΥ φορολογίας του παραβάτη και ενεργοποιούνται οι διατάξεις του Κώδικα Εισπραξης Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή κατασχέσεις.

τα νέα

This entry was posted on Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2013 at 22:47 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply