Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

REUTERS: Πράσινο φως στο deal Aegean – Ολυμπιακής

2 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πράσινο φως στο deal Aegean - ΟλυμπιακήςΟι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού θα δώσουν το πράσινο φως στην δεύτερη προσπάθεια της Aegean να αποκτήσει την Olympic Air, αποδεχόμενες τον ισχυρισμό της Aegean για πιθανό λουκέτο στην Ολυμπιακή εάν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία, είπαν την Τετάρτη δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η Aegean έχει πει ότι η προτεινόμενη εξαγορά των 72 εκατ. ευρώ είναι ουσιαστικής σημασίας για τη βιωσιμότητα και των δύο εταιριών.

Το 2011, η Κομισιόν απέρριψε την πρώτη πρόταση εξαγοράς της Aegean, με το επιχείρημα ότι θα δημιουργούσε μονοπώλιο στην ελληνική αγορά αερομεταφορών. «Η Ολυμπιακή μάλλον θα κλείσει χωρίς τη συγχώνευση», είπε ένας από τους ανθρώπους με γνώση επί του θέματος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η πηγή είπε ότι ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Joaquin Almunia αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σε συνέντευξη τύπου στις 9 Οκτωβρίου.
Ο εκπρόσωπος του Almunia, Antoine Colombani είπε: «Η Κομισιόν δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση επί του θέματος».

έθνος

This entry was posted on Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2013 at 16:41 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply